Pula: Kreće rekonstrukcija Prolaza sv. Teodora

 

U četvrtak će se na sjednici pulskog Gradskog vijeća naći na dnevnom redu odluka o odabiru izvođača rekonstrukcije Prolaza sv. Teodora. Gradu je, nakon raspisanog natječaja i zaprimljene jedne ponude, odabir bio lagan, odnosno pristigla je samo ponuda društva Roveria usluge d.o.o. Prema prijedlogu, s ponuditeljem bi se sklopio ugovor s Roveria uslugama prema kojemu je rok za izvođenje rekonstrukcije 75 kalendarskih dana, a iznos investicije je 2.248.065,75 kuna s PDV–om te jamstvom od dvije godine.

Dvije zone

Grad je prošle godine iznenadio najavom da namjerava urediti Prolaz sv. Teodora (između bivše Arena trikotaže i Prekršajnog suda-Urbisa). Tada je obznanjena namjera da će se taj kutak Pule u skoroj budućnosti urediti. Doduše, osim kioska na rivi koji uklonjen, dugo se činilo da će sve ostati samo na najavama, ali očito je sazrilo vrijeme da se projekt pokrene.

Prema pojašnjenjima projekta cilj je stvaranje nove moderno uređene i funkcionalne cjeline, koja će se doprinijeti daljnjem otvaranju Pule prema moru. Projekt će pratiti i ostala buduća uređenja unutar starogradske jezgre u smislu nove LED rasvjete, šetnice, postave urbane opreme i ostalih projekata, kojima se namjerava revitalizirati ovo područje. Iz Grada su već ranije potvrdili da su ishodovani svi posebni uvjeti građenja, odnosno lokacijska i građevinska dozvola.

“Zahvat će osigurati kvalitetnu pješačku komunikaciju, a zbog konfiguracije terena i visinske razlike pristupa zgradama, lokacija je podijeljena na dvije razine, odnosno zone: zona prolaza iz smjera Rive i zona prolaza iz smjera Kandlerove ulice. Prvu spomenutu zonu karakterizira veza s Rivom i usmjerenost prema moru te je zamišljena kao zona za odmor s klupicama, galerijama, fontanom za pitku vodu i ugostiteljskim objektima, odnosno kao pristupačan i ležeran ambijent za zadržavanje posjetitelja i prolaznika. Izvest će se novi platoi kojima će se povezati prizemne pristupne zgrade i središnji pješački tok prilagođen i osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.”, pojasnili su nam ranije iz Grada Pule.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr   )

Pin It on Pinterest