OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ŽENA U KINU VALLI

 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u kinima diljem Hrvatske organizira Ženijalne dane. U manifestaciji sudjeluje 25 gradova i 28 neovisnih kina. Toga dana, u Kinu Valli prikazati će se jedan kultni klasik i jedan zanimljiv suvremeni filmski naslov.

Raspored:

17:008 ½, Federico Fellini, Italija/Francuska, 1963., 138′ – dobitnik dva Oscara te 16 prestižnih nagrada.

Slavni redatelj Guido Anselmi budi se nakon tjeskobna, klaustrofobična sna. Oporavlja se pred snimanje novoga filma, projekta koji ga ispunjava potpunom nesigurnošću. Njegovo stanje pogoršavaju odnosi sa ženama – suprugom Luisom i ljubavnicom Carlom. Producenti ga požuruju, novinari su sve nasrtljiviji a njegov doživljaj stvarnosti sve se više prepleće sa snovima i vizijama.

 

19:30Sve što dolazi, Mia Hansen-Løve, Francuska/Njemačka, 2016., 100′ – dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu za najbolju režiju.

Nathalie je profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu. Udana, majka dvoje djece, rastrgana je između svoje obitelji, bivših učenika i vrlo posesivne majke. Jednog dana, suprug joj objavi da je napušta zbog druge žene. Nathalie se nalazi pred izazovom da iznova stvori svoj život.

 

Cijena ulaznice po filmu iznosi 10,00 kn.

Pin It on Pinterest