Otvoren stan Dnevnog centra za rehabilitaciju

 

Otvorenju adaptiranog stana u Širolinoj, namijenjenog korisnicima Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, danas su prisustvovali pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, generalni direktor Bina Istre d.d. Dario Silić i direktor Christian Santaleza te ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Loretta Morosin.

Zahvalu Bina Istri na još jednoj vrijednoj donaciji uputio je gradonačelnik Pule. „Ova humanitarna aktivnost Bina Istre predstavlja jedan svijetli primjer društveno odgovornog poslovanja i dobar način na koji dio sredstava vratiti u zajednicu“ istaknuo je Miletić koji je Bina Istri zaželio puno uspjeha u daljnjim aktivnostima. Veselim se i nastavku radova na ipsilonu koji će, po okončanju, Istri donijeti gospodarski i turistički boljitak te prometnu sigurnost, dodaje Miletić.

 

 

„Ova donacija simbolički povezuje Rijeku i Pulu, trasu ipsilona koji će vrlo brzo biti izgrađena“ poručio je župan koji je ovom prilikom također pohvalio humanitarno djelovanje Bina Istre.

„Akcija je započela humanitarnim koncertom Jose Carrerasa na kojemu je prikupljeno 650 tisuća kuna, od čega je Bina Istra kroz program održivog razvoja, dio donirala bolnici Kantrida, a dio Dnevnom centru za rehabilitaciju za stan“ kazao je Santaleza pritom se zahvalivši Gradu, Županiji te partnera i podizvođača s Istarskog ipsilona koji su se pridružili ovoj humanitarnoj priči.

Donacijom Bina Istre odlučili smo adaptirati i opremiti stan, kojega je Grad dao Dnevnom centru na korištenje, kako bismo poboljšali uvjete pružanja usluge poludnevnog smještaja za 20 korisnika s poteškoćama u razvoju“ naglasila je Morosin nadodavši kako se  na taj način korisnicima omogućilo da se, osim radne okupacije, mogu bolje osposobiti za samostalno obavljanje dnevnih zadaća i aktivnosti te brige o sebi. Uz korisnike, u stanu će stalno boraviti i radni instruktor, njegovatelj, psiholog, rehabilitator i medicinska sestra, dodaje Morosin.

Pin It on Pinterest