Marko Križman kandidat IDS-a za načelnika Općine Žminj

 

OBJAVA ZA MEDIJE

ŽMINJ – Aktualni načelnik Općine Žminj Marko Križman kandidat je IDS-a za načelnika Žminja na predstojećim lokalnim izborima, jednoglasno je odlučeno na nedavno održanoj skupštini Općinske podružnice IDS-a Žminj.

Tom prigodom, predsjednik Općinske podružnice Tomislav Zohil izjavio je da vjeruje kako je Marko Križman „kao najmlađi načelnik u cijeloj Istri opravdao povjerenje svih mještana Općine Žminj, posebice ako uzmemo u obzir stanje u općini po preuzimanju funkcije načelnika“.

Naime, kazao je Zohil, prije tri i pol godine općina je bila u rasulu. Nesređenih financija i bez ikakvih projekata u realizaciji, sa zatvorenom Turističkom zajednicom, nogometnim klubom i DVD-om u izrazito nepovoljnoj situaciji i još nizom manjih problema, zadatak pred našim mladim načelnikom bio je ogroman, istaknuo je Zohil dodavši kako ga to nije odbilo već naprotiv, motiviralo ga je da od prvog dana prione poslu na krajnje ozbiljan način.

Načelnik Križman naglasio je da „nakon tri i pol godine predanog rada u suradnji s našim mještanima, općina danas funkcionira stabilno“.

– Oformili smo Turističku zajednicu koja danas izvrsno radi, izgradili smo kružni tok na ulazu u Žminj, unaprijedili infrastrukturu u industrijskoj zoni koja trenutno zapošljava oko 350 ljudi, a trenutno su u fazi izgradnje još 4 objekta. Nadalje, modernizirana je kompletna javna rasvjeta, donesene su izmjene i dopune prostornog plana općine, u provedbi su investicije ukupne vrijednosti oko 9.000.000,00 kn. Trenutno je pri završetku izgradnja kanalizacije i uređenje dijela ulice 9. Rujna u centru Žminja, a pokrenuta je i sada već renomirana gastro – turistička manifestacije Istarski festival pašte.

Što se narednih planova tiče, Križman je naglasio kako je kandidirano asfaltiranje ceste Žminj – Balići u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna, ishodovane su potrebne dozvole za izgradnju kanalizacije naselja Lukovica u vrijednosti od 2 milijuna kuna, u finalnoj fazi je projekt za izgradnju novog dječjeg vrtića i konzervatorska podloga starogradske jezgre, čime se omogućuje kandidiranje projekata na EU fondove. U fazi završnog projektiranja su proširenje groblja u Žminju i Ceru, i na kraju donošenjem izmjena i dopuna prostornog plana stečeni su uvjeti za projektiranje i izgradnju već desetljećima željene sportske dvorane, kao i proširenje osnovne škole.

– Zacrtanih ciljeva i planova imamo još mnogo, zato gremo zajno delat!, zaključio je kandidat IDS-a za načelnika Općine Žminj Marko Križman.

Pin It on Pinterest