Razvoj publike u kulturi suradnjom s mladima

 

Danas su učenici Srednje medicinske škole iz Pule posjetiti izložbu “Dijalozi: Antun Motika u suvremenom kontekstu” u Gradskoj galeriji Antun Motika.
Profesorica Kristina Majer ovom je prilikom poručila kako je kroz praktičnu nastavu cilj stimulirati učenike da upoznaju kulturu i umjetnost te razumiju umjetnička djela i shvate njihovu suštinu. Na takav se način doprinosi boljem primanju i usvajanju novih saznanja te razvijanju nove mlade publike.
Razvoj publike i povećanje broja korisnika u kulturi ujedno je jedan od ključnih ciljeva Strategije razvoja kulture Grada Pule 2014-2020, a edukativni posjet proizašao je iz suradnje Medicinske škole u Puli s Upravnim odjelom za kulturu Grada Pule.
Dijalozi suvremenih umjetnika s radovima Antuna Motike serija je povremenih izložbi Gradske galerije Pula – Zbirke umjetnina Grada Pule i Zbirke Antun Motika, kojima se nastoji aktualizirati manje poznat i neistražen opus eksperimenata Antuna Motike sagledavajući ga u suvremenom kontekstu. Umjetnik koji sagledava nasljeđe raznolike umjetničke prakse Antuna Motike kroz ovu izložbu je Davor Sanvincenti. Kustosica izložbe je Branka Benčić.
Izložbu je moguće razgledati do 1. travnja 2017. godine u terminu od 10 do 13 i od 18 do 20 sati.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest