Osumnjičene za prijevaru od preko milijun kuna

 

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 54-godišnja hrvatska državljanka počinila tri kaznena djela prijevare, a da je 31-godišnja hrvatska državljanka počinila jedno kazneno djelo prijevare.

Stariju žensku osobu se sumnjiči da je, nakon što je u rujnu 2010. godine sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju s 55-godišnjakinjom, iskoristila njeno zdravstveno stanje i smanjenu sposobnost odlučivanja te ju je u studenom iste godine navela da joj daruje apartman u Premanturi. Oštećena je, ne znajući da prenosi vlasništvo nad nekretninom, potpisala ugovor o darivanju nekretnine, koju je 54-godišnjakinja potom prodala za više desetaka tisuća eura. Osumnjičena je nakon toga,  rujnu 2011. godine, navela oštećenu da proda nekoliko oranica i pašnjaka, dok ju je u kolovozu 2012. godine navela da proda parkirno mjesto u Premanturi. Potom ju je u veljači 2013. godine navela da proda zgradu i dvorište, a u svim slučajevima, nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, osumnjičena je za sebe zadržala veći dio novca, oštetivši time 55-godišnjakinju za više od pola milijuna kuna.

Mlađu žensku osobu se sumnjiči da je, u kolovozu 2012. godine, iskoristila zdravstveno stanje i smanjenu sposobnost odlučivanja 55-godišnjakinje te ju je navela da joj proda zgradu u  Premanturi. Oštećena je sklopila kupoprodajni ugovor, temeljem kojega je 31-godišnjakinji prenijela vlasništvo nad zgradom te se osumnjičena na taj način okoristila u visini vrijednosti stečene nekretnine, najmanje nekoliko desetaka tisuća kuna.

Počinjenjem navedenih kaznenih djela, osumnjičene su 55-godišnjakinju oštetile za preko milijun kuna te je protiv njih podnijeta kaznena prijava, nakon čega je državno odvjetništvo poduzelo daljnje mjere iz svoje nadležnosti.

Pin It on Pinterest