Dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima Grada Pule za 2016. godinu

 

U Domu hrvatskih branitelja danas je održana svečana dodjela nagrada i priznanja za najbolje sportaše i ekipe s područja grada Pule za 2016. godinu u ženskoj i muškoj konkurenciji. Najboljom u ženskoj kategoriji proglašena je Dorja Zanetić, iz Atletskog kluba Istra, a dok je Dominik Družeta iz Judo kluba „Istarski borac“ proglašen za najboljeg u muškoj kategoriji.

Najboljim pojedinačnim sportašima, kao i svim ostalim dobitnicima čestitke na uspjehu uputila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je kazala kako je ovo sjajna prilika za promociju sporta, postignuća naših mladih i perspektivnih sportaša te poticaj za svu ostalu djecu na bavljenje sportom. „Koliko je Gradu Puli stalo do sporta govori činjenica da Pula za razvoj sporta, infrastrukturu te sportske aktivnosti djece i mladih iz svog proračuna izdvaja preko 20 milijuna kuna“ istaknula je Puh Belci.

Zahvalu na dugogodišnjoj potpori Gradu Puli uputio je predsjednik Saveza sportova Grada Pule Milan-Sead Soldatić. „Iza nas je olimpijska godina koja je unatoč jakoj konkurenciji iznjedrila puno kvalitetnih sportaša koji su ostvarili zapažene rezultate“ kazao je Soldatić te nadodao da je i nekolicina danas s nama. Za kraj svima natjecateljima poželio je puno uspjeha u nadolazećoj godini.

U kategoriji najperspektivnije sportašice pobjedu je odnijela Lara Kliba iz Judo kluba „Istarski borac“, a u muškoj kategoriji najboljim je proglašen Bruno Blašković iz Plivačkog kluba Pula. U konkurenciji najboljih ženskih momčadi pobjedu su odnijele članice Atletskog kluba „Istra“, dok je u muškoj kategoriji slavio judo klub „Istarski borac“. Mirjana Ružnjak iz biciklističkog kluba „Pula“ najbolja je sportašica s invaliditetom, a član boćarskog kluba „Istrijana“ Davor Komar najbolji sportaš.

Ovom su prilikom dodijeljena i brojna priznanja za ostvarenje vrhunskih dostignuća u razvoju sporta te za doprinos u afirmaciji pulskog sporta, a laureati su Eligio Mario Rendi za jedrenje, Otmar Gerlić za boks i Davor Mišković za košarku.

Ujedno, uručena su i posebna priznanja Sportske zajednice Grada Pule za obljetnice klubova koje su ove godine osvojili hrvački klub „Istarski borac“ za  60. godina postojanja te Boćarskog kluba Veruda za 35.-tu godišnjicu postojanja.

Pin It on Pinterest