Izvješće PU nakon odigravanja utakmice Istra 1961 – Dinamo

 

Na stadionu ”Aldo Drosina” u Puli, 19. ožujka od 15 do 17 sati, odigrana  je nogometna utakmica između NK “Istra 1961” i NK “Dinamo”, koju je pratilo oko 2.800 posjetitelja, od kojih oko 600 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi i 75 pripadnika navijačke skupine domaće momčadi.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježeni sukobi ni druga protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici postupali su prema 26-godišnjem navijaču gostujuće momčadi, koji je zatečen na ulazu na južnoj tribini s ulaznicom na tuđe ime, bez  dokumenta kojim bi dokazao svoj identitet. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Osim toga, policijski službenici postupali su i prema 70-godišnjaku, koji je oko 16.45 sati, izrevoltiran time što mu policijski službenici nisu dozvolili prolazak ulicom pored stadiona prema južnoj tribini, gdje su se nalazili pripadnici navijačke skupine gostujuće momčadi, a gdje je bio organiziran izlazak navijača s tribine i zatvoren promet ulicom, vrijeđao policijske službenike raznim pogrdnim riječima. Poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, muškarcu je izdan prekršajni nalog.

Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog  broja osoba gostujućih i domaćih navijača, koji su izvikivali riječi neprimjerenog sadržaja te su na tribinama palili  improvizirana pirotehnička sredstva i dimne uloške, dok su navijači gostujuće momčadi na teren ubacili i jednu baklju i petardu. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti kako bi poduzeli radnje iz svoje nadležnosti.

Pin It on Pinterest