Dani otvorenih vrata Tehnološkog inkubatora u Puli i besplatne edukacije na temu „Uvod u poduzetništvo“

 

U organizaciji Istarske razvojne agencije i Istarske županije 21. ožujka 2017. godine započelo je trodnevno događanje za poduzetnike početnike. Dani otvorenih vrata Tehnološkog inkubatora i edukacije na temu „Uvod u poduzetništvo“ odvijaju se u prostorima Tehnološkog inkubatora Istarske razvojne agencije na lokaciji Zagrebačka 30 u Puli.

Djelovanje IDA-inog Tehnološkog inkubatora usmjereno je prvenstveno na pružanje infrastrukturne podrške za inovativno istraživanje i razvoj i investiranje u gospodarstvo Istarske županije, a njegova je funkcija kvalitetna podrška osnivanju malih inovativnih start-up tvrtki uz postojeću Ustanovu Centar za istraživanje materijala METRIS.  Provedbom projekta uspostave Tehnološkog inkubatora stvorena je nadogradnja postojećem centru za istraživanje materijala METRIS, kako bi svojim značajem poboljšao infrastrukturnu bazu za razvoj inovativnih tvrtki te predstavljao suradnju između znanstvenih, razvojnih institucija te gospodarstva. Tehnološki inkubator  pojedincima, tehnološki inovativnim start-up poduzećima nudi uređene i opremljene uredske prostore uz cijenu najma nižom od tržišne te niz savjetodavnih usluga potrebnih u periodu inkubacije.

Prvoga dana događanja predstavnici IDA-e, Istarske županije, Grada Pule i Hrvatske banke za obnovu i razvitak pružili su polaznicima događanja uvid u institucionalnu i financijsku podršku za poduzetnike i obrtnike. Također, poduzetnicima početnicima predstavljene su i pravne osnove poslovanja, najčešći pravni oblici putem kojih fizičke osobe posluju, troškovi i razlike između obrta i jednostavnog/društva s ograničenom odgovornošću.

 

Polaznike besplatnih edukacija na temu „Uvod u poduzetništvo“ drugoga i trećega dana događanja očekuju  cjelodnevne edukacije na teme izrade poslovnog plana te komunikacije i motivacije za poduzetnike početnike. Dani otvorenih vrata Tehnološkog inkubatora održavaju se kako bi se umrežavanjem i zajedničkim radom svih ključnih potpornih institucija i dionika na području Istarske županije poduzetnicima i malim gospodarstvenicima omogućilo pozitivno poslovno okruženje te kako bi im se olakšao početak poslovanja.

Pin It on Pinterest