Radovi na uređenju Prolaza Svetog Teodora u punom su zamahu

 

Radovi na uređenju Prolaza Sv. Teodora u punom su zamahu.

Uz radove koji se već izvode na De Villeovom usponu, dodatno će se urediti i obogatiti sadržajima starogradska jezgra, te će se otvaranjem zone prema moru građanima osigurati pravi doživljaj  mediteranskog štiha tog dijela grada.

Podsjećamo, zahvat će osigurati kvalitetnu pješačku komunikaciju, a zbog konfiguracije terena i visinske razlike pristupa zgradama, lokacija je podijeljena na dvije razine, odnosno zone: zona prolaza iz smjera Rive i zona prolaza iz smjera Kandlerove ulice.

Prvu spomenutu zonu karakterizira veza s Rivom i usmjerenost prema moru te je zamišljena kao zona za odmor s klupicama, galerijama, fontanom za pitku vodu i ugostiteljskim objektima, a pristupačan i ležeran ambijent  omogućit će zadržavanje posjetitelja i prolaznika. Izvest će se novi platoi kojima će se povezati prizemne pristupne zgrade i središnji pješački tok prilagođen i osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Druga zona prolaza iz smjera Kandlerove ulice zamišljena je kao poslovna zona s pojedinim preinakama u vizuri prostora i samoj komunikaciji. Prolaz Sv. Teodora uredit će se različitim vrstama kamenog opločenja kako bi se doprinijelo dinamičnosti i istaknula raznolikost na lokaciji. Zamijenit će se kompletna komunalna infrastruktura, postaviti urbana oprema te će se zona hortikulturno urediti. Kako bi se u potpunosti otvorio pogled prema moru izvršit će se uklanjanje derutnog objekta te zida koji se nalazi u zoni prema Kandlerovoj ulici.

 

 

Moderno uređena i funkcionalna cjelina Prolaza Sv. Teodora revitalizirat će ovo iznimno frekventno područje čemu doprinose i hvalevrijedne privatne investicije tom potezu kao primjerice „Kuća istarskog maslinovog ulja“ koja adekvatno prati mediteransku priču Uspona.

Izvođač radova uređenja Prolaza Sv. Teodora, investicije vrijedne nešto više od 2,2 milijuna kuna, je Roveria usluge d.o.o. a radovi se sukladno ugovorenom roku izvođenja planiraju okončati prije turističke sezone.

 

Pin It on Pinterest