Privedeni zbog prijevara

 

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 43-godišnja hrvatska državljanka počinila dva kaznena djela prijevare, a da su jedno kazneno djelo zajedno s njom počinili i 49-godišnjak i 25-godišnjakinja.

Ženu se sumnjiči da se od lipnja do rujna prošle godine, lažno predstavljala 89-godišnjaku te mu je za nekoliko tisuća eura u nekoliko navrata prodala posteljinu. Kad je vidjela da se radi o posebno ranjivoj osobi radi njegove životne dobi,  43-godišnjakinja ga je počela često zvati te je nekoliko puta od njega posuđivala novac, nakon čega ga je  održavala u zabludi da će mu novac vratiti, što nije učinila. Time je 89-godišnjaka oštetila za nekoliko stotina tisuća kuna.

Drugo kazneno djelo počinila je zajedno s 49-godišnjakom i 25-godišnjakinjom od 1. veljače do 2. ožujka, kada je od 65-godišnjeg muškarca u nekoliko navrata posudila novac, nakon čega ga je  održavala u zabludi da će mu novac vratiti, a što ponovno nije učinila. Time je 65-godišnjaka oštetila za više desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pin It on Pinterest