Predstavljanje knjige “Buđenje boginje” Daniele Uzelac

 

U četvrtak, 6. travnja 2017. u 18 sati u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39).

Daniela Uzelac je autorica knjige Buđenje boginje i bloga Put boginje, na kojem već četiri godine svakodnevno i nepresušno ispisuje motivirajuće i ohrabrujuće postove o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti, spolnosti i mudrosti prirode.

Uz autoricu, knjigu će predstaviti urednica Sandra Pocrnić Mlakar.

Bez obzira na dob, izgled, način odijevanja ili posao koji radi, svaka je žena povezana s dubinama božanske ženstvenosti. Stoga treba prihvatiti svoju različitost, svoju izvornost, originalnost i svoje svjetlo, poručuje Daniela Uzelac u knjizi “Buđenje boginje”, zorno opisujući promjene koje svijest o božanskoj ženstvenosti unosi u odnos prema samoj sebi, prema partneru, prirodi, djeci i okolini.

Svaka žena je boginja i stvari može dobiti bez napora, tako da udahne svoju želju iz nevidljivog tijeka dobrobiti i izdahne je u vidljivoj stvarnosti. Sve je tu i sve je sad, stoga ne treba žuriti jer nema se kamo stići, priroda je okrepljujuća, a ljubavni odnos svet – takve su inspirativne i blagonaklone Danijeline poruke, opisane raskošnim rječnikom i kristalno jasnim rečenicama. Kako kaže, živimo u vremenu u kojem svijest o božanskoj ženstvenosti donosi osjećaje koji iscjeljuju i povezuje nas s vidljivom prirodom i nevidljivom mrežom inteligencije univerzuma. Muški princip grčevitosti žurbe, nadmetanja, borbe i silovitosti zamjenjuje ženska energija blagosti, nježnosti i otpuštanja, koja širi smisao svuda oko sebe, produžuje trenutak i gospodari vremenom.

Predstavljanje u Puli za Danielu Uzelac ima posebno značenje jer to je njezin rodni grad, iz kojeg je otišla kao djevojčica i ostavila neke drage ljude.

Pin It on Pinterest