Francusko veleposlanstvo podržalo humanitarnu utakmicu nogometnih legendi

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego primili su danas u prostorijama pulske Komunalne palače atašea za znanstvenu i sveučilišnu suradnju Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj Jasnu Bas i proslavljenog hrvatskog nogometnog reprezentativca Aljošu Asanovića povodom organizacije spektakla malog nogometa koje bi se 2018. godine trebalo održati u pulskoj Areni. Riječ je o turniru “Football seven” sa sedam igrača, a posebno zanimljiva bila bi najavljena humanitarna utakmica između postave Hrvatske i Francuske reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva 1998. godine.

„Iduće godine bit će točno 20 godina od Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj gdje su se naši brončani reprezentativci susreli s domaćinima Francuzima u, za nas, povijesnoj utakmici. Želja nam je okupiti te iste igrače i organizirati humanitarnu nogometnu utakmicu. Osim promocije sporta i zdravog načina života, to je još jedna sjajna prilika za promociju ne samo Pule i Istre, već i cijele Hrvatske. Drago mi je da je i Francusko veleposlanstvo prepoznalo značaj ovog projekta i što podržava cijelu manifestaciju“, kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Istarski župan Valter Flego dodao je kako će Županija pružiti svu potrebnu organizacijsku i logističku podršku te je otkrio kako s ciljem promocije ovog sve popularnijeg formata nogometa postoji i inicijativa da se jedna humanitarna utakmica odigra i u Bruxellesu  ispred zgrade Europskog parlamenta u kojoj danas funkciju europarlamentaraca obnaša Teodoros Zagorakis, legendarni kapetan grčke nogometne reprezentacije iz 2004. godine.

Susretu je danas prisustvovao i jedan od organizatora i inicijatora turnira Slavko Šimunović, a bivši nogometni reprezentativac i član sastava brončanih Aljoša Asanović pojasnio je kako je “Football  seven” novi tip nogometa, spoj između malog i velikog nogometa te je na kraju dodao kako se na organizaciji humanitarne utakmice intenzivno radi kako bi se nogometna utakmica legendarnih veterana u Puli mogla održati sredinom 2018. godine.

Pin It on Pinterest