Gradonačelnik čestitao 25 godina djelovanja pulskim mažoretkinjama

 

„Čestitam vam na uspješnih 25 godina djelovanja tokom kojih ste svoj gard dostojno predstavljale diljem Hrvatske i Europe“ poručio je gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić na današnjem prijemu održanom u Komunalnoj palači povodom 25.-te obljetnice postojanja pulskih mažoretkinja. Gradonačelnik je ujedno ponosno istaknuo kako su tijekom 25 plesnih godina osvajale brojne medalje i odličja te da je njihove nastupe pogledalo više od milijun gledatelja. Čuvaricama ključeva grada, kako ih je simbolički nazvao, zaželio je puno uspjeha u budućnosti te da dalje nastave ponosno promicati ime Grada Pule.

Zahvalu na dugogodišnjoj podršci u ime mažoretkinja uputila je voditeljica Jelena Raguž koja je ujedno ovim putem prisutne upoznala sa samim početcima mažoretkinja u Puli. „Osnovane smo 1992. godine, a kao Udruga samostalno djelujemo od 2007. godine“ navela je Raguž. Danas brojimo preko 170 djevojaka u dobi od 4 do 24 godine raspoređenih u 9 sastava, nadodala je Raguž uz koju su na prijemu nazočile i voditeljice Bojana Taškovska, Anja Boljunčić i Bojana Raguž Simeunović te tajnica SAKUD-a Gabrijela Peruško Pujas, kao i same mažoretkinje.

Pulske mažoretkinje tijekom 25 godina djelovanja osvajale su odličja te branile boje grada na brojnim regionalnim, državnim i europskim prvenstvima, a trenutno su aktualne viceprvakinje Hrvatske u kadetskoj i juniorskoj kategoriji. Iza tih vrhunskim rezultata krije se preko dvije tisuće sati treninga i napornog rada. Godišnje pulske mažoretkinje održe više od 50 nastupa, a upravo im slijedi državno prvenstvo koje će se održati u Novom Vinodolskom od 26. do 28. svibnja s kojega se planiraju vratiti kao pobjednice, s puno osvojenih medalja.

Pin It on Pinterest