Osnovnoškolci kroz natječaj dizajnirali logotip međunarodnog projekta

 

U cilju razvoja poduzetničkog duha već u osnovnoškolskoj dobi, ali i poticanja kreativnosti te suradnje među djecom, pulski partneri međunarodnog projekta D’BASKET – BAsic Skills, Entrepreneurship, Treasures of Diversity (Osnovne vještine, poduzetništvo, vrijednost različitosti), Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Osnovna škola Veli Vrh te Grad Pula, organizirali su nagradni natječaj za izradu logotipa projekta za učenike Osnovne škole Veli Vrh.

Zadatak natječaja koji je trajao mjesec dana, bio je osmisliti i nacrtati (rukom, računalom ili na bilo koji drugi način) logotip međunarodnog projekta D’Basket. No, osim samog crteža, učenici su dobili zadatak udružiti se u grupe (mini-tvrtke) te tako zajednički osmisliti, ali i prezentirati gotov logotip pred komisijom.

Radionica  o poduzetništvu, dizajnu logotipa i prezentacijskim vještinama

Kada je natječaj raspisan, partneri na projektu organizirali su i radionicu na kojoj je prisustvovalo preko 150 učenika škole. Na radionici su predstavnici Zaklade, dvije mlade poduzetnice Kristina Rabar i Nada Katić te pulski glumac Rade Radolović, predstavili projekt, osnove izrade logotipa te funkcioniranje start-up tvrtki, a izvođene su i vježbe za jačanje prezentacijskih vještina. Nakon radionice, na natječaj se samovoljno javilo preko 20 grupa djece, a svoje radove jučer je odlučilo prezentirati 14 grupa, od onih najmlađih u četvrtom razredu osnovne, do osmaša.

 

 

Međunarodni natječaj

Od predstavljenih radova, komisija u kojoj su predstavnici projektnih partnera te pulski dizajner Oleg Morović, odabrat će 3 najbolja rada koja će biti poslana na međunarodni natječaj. U drugim partnerskim zemljama istovremeno se provodi isti interni odabir tri najbolja rada. Budu li njihovi radovi odabrani, učenici škole Veli Vrh imat će priliku na engleskom jeziku međunarodnoj komisiji sastavljenoj od svih partnera, predstaviti svoju ideju logotipa.

Projekt D’BASKET financira se iz programa Erasmus+ te uključuje 10 partnera iz Francuske, Italije, Hrvatske i Slovenije, a tema je razmjena dobre i inovativne prakse i razvoj interdisciplinarnih obrazovnih metoda. Metode koje se razvijaju teže jačanju vještina učenika, ali i učitelja.

Više o projektu moguće je saznati na web stranicama Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr.

Za sve dodatne informacije obratite nam se na e-mail: zaklada@civilnodrustvo-istra.hr

 

Pin It on Pinterest