Izložba hrane i pića Histria od 11. do 13. travnja u pulskom Domu hrvatskih branitelja

 

U prostorijama HGK Županijske komore Pula 06. travnja održana je konferencija za medije na kojoj su predsjednica Jasna Jaklin Majetić i stručne suradnice ŽK Pula Gordana Klančić Sorić i Koraljka Vitasović predstavile program i novitete ovogodišnje 24. Izložbe hrane i pića Histria koja će se od 11. do 13. travnja održati u pulskom Domu hrvatskih branitelja.

Ovogodišnja je Histria posvećena ekološkoj proizvodnji i ponudi, a već tradicionalno, na izložbi su posebno zastupljeni „Novi proizvodi“ – proizvodi koji se po prvi put predstavljaju na izložbi ili po prvi put stavljaju u prodaju, a koji nisu na tržištu dulje od godine dana. Također, na izložbi su posebno označeni nositelji znakova kvalitete poput eko proizvoda ili otočnih proizvoda.

Ove godine na Histrii će nastupiti ukupno 72 izlagača od kojih je čak 36 proizvođača s ukupno 64 nova proizvoda. Novitet ovogodišnje izložbe je i suradnja s Turističkom zajednicom Grada Pule te predstavljanje šest istarskih gastro manifestacija u vanjskom dijelu Doma hrvatskih branitelja.

– S velikim zadovoljstvom gledamo na 24. godine organizacije izložbe Histria od strane HGK Županijske komore Pula prvenstveno stoga što je ta izložba model koji se u široj okolini pokazao kao najinteresantniji malim proizvođačima. Dugo smo bili gotovo jedini u Hrvatskoj koji smo ih okupljali po pravilu da svaki proizvođač pred sobom ima vlastiti proizvod. Danas je to postala najzastupljenija koncepcija za organizatore sajmova i utoliko mislim da smo pokrenuli trend. Zadnjih godina se zaista držimo pravila da je kriterij ulaska na izložbu kvalitetan proizvod s oznakama kvalitete prepoznatljivim i struci i kupcima. Ove godine jedna nova dimenzija Histrie je suradnja s Turističkom zajednicom. Na vanjskom prostoru predstavljat će se istarske gastro manifestacije koje organiziraju manje lokalne jedinice u pred ili post sezoni. Svjesni smo da Istra ima jako puno manifestacija u žarištu turističke sezone, stoga smo mi htjeli staviti naglasak na pred i post sezonu kao podršku turističkom sektoru za dolazak gostiju – istaknula je predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

Sastavni dio izložbe Histria su i prezentacije i stručna predavanja. Drugog dana izložbe, 12. travnja, na rasporedu će biti stručna predavanja posvećena eko certificiranju, standardima u ekološkoj poljoprivredi i poticajima za ekološke proizvođače.

Pin It on Pinterest