Četvrta manifestacija “Hoditi i zdravi biti” okupila preko 400 pješaka

 

Gotovo 400 građana i rekreativaca sudjelovalo je danas na četvrtoj po redu javnozdravstvenoj pješačkoj manifestaciji Hoditi i zdravi biti. Pješačilo se od Doma za starije i nemoćne osobe “Alfredo Štiglić”, preko Splendida i Zlatnih stijena, te duž Verudele sve do Bunarine, stazom duljine šest kilometara.

“Grad Pula i ove godine nastavlja podržavati pješačku manifestaciju koja promovira zdrave životne stilove” istaknula je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je nadodala kako se na ovaj način, uz promociju zdravih navika, skreće pažnja i na prevenciju te tjelesnu aktivnost. Na riječi zamjenice gradonačelnika nadovezala se pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović koja je kazala kako Grad Pula već niz godina provodi raznolike preventivno zdravstvene i sportske programe kako bi svojim sugrađanima osigurao uvjete za zdraviji i aktivniji način življenja.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom šetača, poglavice mlađe populacije, te je naveo kako je namjera ove manifestacije potaknuti građane na bavljenje sportom te ukazati na važnost hodanja kao jednog vida prevencije kroničnih nezaraznih  bolesti. Nadodao je kako je ova manifestacija dio prioritetnih aktivnosti Plana za zdravlje građana Istarske županije te se provodi kroz novi prioritet promocije zdravlja i prevencije.

Akciju su stoga podržali i predstavnici Istarske županije te ostali predstavnici raznih zdravstvenih i sportskih ustanova i organizacija.

Sve sudionike pješačenja na cilju su dočekali zdravi obroci te edukativni materijali o preventivno -zdravstvenim programima i aktivnosti koje zajedno provode županijske zdravstvene ustanove, škole te razne organizacije civilnog društva. Ujedno, za sve šetače bilo je organizirano i mjerenje tlaka te šećera u krvi, a koje su proveli učenici Medicinske škole.

Pješačenje se danas, osim u Puli, istodobno održalo i u ostalih sedam istarskih gradova. Organizator manifestacije je Zavod za javno zdravstvo Istarske županije uz potporu Istarske županije i gradova sudionika.

 

Pin It on Pinterest