Stanje sigurnosti u cestovnom prometu – Vikend od 7. do 9.4.2017. godine

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom. U nesrećama su stradale tri osobe, jedna je teško ozlijeđena, a dvije su lakše ozlijeđene. Alkohol kao uzrok evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći, dok je neprilagođena brzina evidentirana kao uzrok u jednoj prometnoj nesreći i to na području:

–           PPrP Pula, na istarskom ipsilonu B8 (Tunel Učka-čvor Lupoglav)

Utvrđeno je 233 prekršaja, od kojih izdvajamo:

 

  • nepropisna brzina – 70 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola – 40 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 24 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 21 prekršaj
  • nepropisno pretjecanje – 14 prekršaja
  • ostali prekršaji – 64 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je 646 sudionika u prometu. Iz prometa je isključen 31 vozač i 6 vozila. Izdvajamo:

U subotu, 8. travnja  u vremenu od 18.00-24.00 sati i u nedjelju,  9. travnja od 02.00-08.00 sati, na području Postaje prometne policije Pula-Pola, provedena je prometna akcija ”Nadzor brzine kretanja vozila i nadzor alkoholiziranosti vozača. Tijekom provođenja prometne akcije utvrđen je ukupno 51 prekršaj iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 14 prekršaja nepropisne brzine.

Najveća koncentracija alkohola u prometnoj akciji utvrđena je u nedjelju oko 3.15 sati na kolniku Rakovčeve ulice u Puli, kada su policijski službenici zaustavili teretni automobil Renault, kojim je upravljao 47-godišnji vozač. Vozač je alkotestiran, kojom prilikom je kod njega utvrđena koncentracija alkohola od 1.82 g/kg. Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, vozač je isključen iz prometa te se protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Najveća brzina kretanja utvrđena je u nedjelju u 23.10 sati, na kolniku Tršćanske ulice u Puli, gdje je 25-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom BMW, pulskih registarskih oznaka, krećući se vozilom brzinom od 109 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je izdan prekršajni nalog.

Pin It on Pinterest