Proljeće na markatu (18.4.-12.5.2017.)

 

Na današnjoj konferenciji za medije najavljena je manifestacija Proljeće na markatu koja počinje u utorak, 18. travnja i trajat će do 12. svibnja 2017. godine. Proljeće na markatu organiziraju Tržnica d.o.o. Pula i Turistička zajednica grada Pule.

Na trgu pored zgrade tržnice bit će postavljeno 6 kućica koje će svakoga dana imati neku drugu ponudu; od ugostitelja koji će nuditi jela po prigodnim cijenama, do rukotvorina petkom te izlagača Mirisa i okusa markata u subotu kao već poznatu tradiciju na pulskoj tržnici.

“Ovo je možemo reći jedan nastavak događaja koje smo i prethodnih godina inicirali na temu gastronomije i promocije autohtonih proizvoda te na taj način obogaćujemo ponudu za sve naše sugrađane i posjetitelje. Od ponedjeljka do četvrtka, svakoga dana moći ćete degustirati jela po prigodnim cijenama. Zahvaljujem na odličnoj suradnji s Cehom ugostitelja i Udruženjem obrtnika,” naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Sudjeluje  ukupno 12 ugostitelja koji će svaki dan od ponedjeljka do četvrtka nuditi razna jela; maneštra, fuži s rukolom ili šugom, ravioli sa skutom, špinatom i kozicama, šugo od lignji s palentom, taco i chilli con carne, salata od hobotnica s krumpirom, filet ribe u škartocu, brodet od ribe s palentom, hobotnica in forno te brojna druga jela koja možete i ponijeti kući. Cijene jela kretat će se od 15 do 39 kuna, a radno vrijeme ugostitelja bit će od 10 do 14 sati.

U Proljeće na markatu uključeni su sljedeći ugostitelji: Vodnjanka, Asterix, Šurida, Bukatela, Škuža, Bodulka, El Pulari Parasol, Mediteran, Q-time, Kantina, Pleter usluge – Dom hrvatskih branitelja i Amfiteatar. Dva ponedjeljka se neće raditi jer su praznici, kao ovaj uskršnji ponedjeljak i za 1. svibanj. U utorak počinjemo s predstavljanjem jela ugostitelja iz Bukalete, Škuže i Bodulke.

Petak je rezerviran za tradicionalne izlagače manifestacije HandMade by Markat a subota za Mirise i okuse markata.

Pored ugostitelja koji će nuditi jela ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom, priključit će im se i vinari Benazić i Babos, a bit će i proizvođači maslinovog ulja OPG Nicoletta Balija, OPG Pripuzović i OPG Komparić.  Drugi proizvođači koji će nuditi svoje delicije jesu: Vesna sirevi, Sirana Zlata, Gastro Corner – Mercatino, OPG Stipančić, OPG Laković, OPG Franjul, Blondi, OPG Bodiš, OPG Vitasović, Pršutana Bani te vrijedne proizvođačice rukotvorina – Vladić pletenina, Tomić nakit od papira, Kolić modelirana žica i Čević Gobo sapuni.

 

Direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc najavio je također i program koji nas tradicionalno očekuje već ovu subotu: “Uskršnja fritaja od 1500 jaja bit će na meniju ovu subotu kako bi našim sugrađanima uljepšali dolazak na tržnicu. Naravno, očekujemo i puno posjetitelja i turista. Fritaja će biti sa šparugama, a za glazbenu zabavu pobrinut će se In Vino Veritas.”

Pin It on Pinterest