Velika fritaja na pulskoj tržnici

 

Danas je na centralnoj pulskoj tržnici održana prigodna manifestacija povodom blagdana. Već su od ranih jutarnjih sati počele pripreme za veliku fritaju sa šparugama koju se moglo degustirati od 11 sati. Brojni građani upravo su iskoristili slobodan dan da se prošeću do prekrasne pulske tržnice. Tijekom proljetnih mjeseci prepoznaje se na poseban način njezina ljepota i bogatstvo mirisa i okusa koje brojni izlagači donose na svoje stolove te nude sve većem broju posjetitelja tržnice. Posjet je povećan pogotovo u ovom razdoblju zbog većeg broja turista, posjetitelja Pule.

Veliku fritaju organizirala je Tržnica d.o.o. Pula. Uz direktora Tržnice, Renata Perca, pripremi fritaje su se priključili gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek.

Za vesele glazbene note pobrinuli su se članovi benda In Vino Veritas. Pored velike fritaje od 1500 jaja, moglo se uživati u degustiranju i kupovanju autohtonih proizvoda izlagača manifestacije Mirisi i okusi markata. Prigodnu prodaju pinci imala je Brionka, a Slovensko kulturno društvo Istra su se predstavili s njihovim uskršnjim običajima. Rukotvorine svojih štićenika, na temu Uskrsa, predstavili su i članovi Crvenog križa Pula.

Od utorka počinje program Proljeće na markatu koji će trajati do 12. svibnja. Gastronomska ponuda bit će u programu od ponedjeljka do četvrtka, petkom će se predstaviti vrijedni izlagači manifestacije HandMade by Markat, a subotom proizvodi Mirisi i okusi markata.

Pin It on Pinterest