Odigrana nogometna utakmica Istre i Rijeke – privedeno više navijača

 

Na stadionu ”Aldo Drosina” u Puli, 22. travnja od 19 do 21 sat, odigrana  je nogometna utakmica između NK “Istra 1961” i HNK “Rijeka”, koju je pratilo oko 4.700 posjetitelja, od kojih oko 2.000 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi i 250 pripadnika navijačke skupine domaće momčadi.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježeni sukobi ni druga protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina. Za vrijeme trajanja nogometne utakmice, policija je preventivno, u cilju sprječavanja protupravnog ponašanja, zadržala 42 navijača gostujuće momčadi koji nisu imali karte za utakmicu.

Radi počinjenja prekršaja, policijski službenici postupali su prema 22 osobe, i to prema 20 osoba zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju (18 gostujućih i dva domaća navijača), prema 35-godišnjem navijaču gostujuće momčadi zbog posjedovanja predmeta pogodnog za nanošenje ozljeda i prema 50-godišnjem navijaču domaće momčadi zbog drskog ponašanja. Protiv počinitelja se podnose odgovarajući optužni prijedlozi radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o oružju.

Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog  broja gostujućih i domaći navijača, koji su na tribinama palili baklje te policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti kako bi poduzeli radnje iz svoje nadležnosti. Prije početka nogometne utakmice, prilikom protueksplozijskog pregleda stadiona, policijski službenici su na južnoj tribini pronašli 10 komada improviziranih pirotehničkih sredstava.

Pin It on Pinterest