Poziv za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima

 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je Poziv za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima u 2017 godini.

Zlostavljanje djece, uključujući seksualno zlostavljanje i uznemiravanje putem interneta te vršnjačko nasilje među djecom i mladima ubrajaju se među najznačajnije socijalne rizike kojima su izložena djeca i mladi u Republici Hrvatskoj.

Na Poziv svoje projekte mogu poslati udruge obzirom da iste, kao najbrojniji oblik organizacija civilnog društva, već dugi niz godina provode u lokalnim zajednicama brojne preventivne projekte i programe na ovom području. Cilj Poziva je smanjiti sve pojavne oblike nasilja nad i među djecom i mladima.

Ovisno o prioritetnom području, mogu se prijaviti projekti koji služe prevenciji nasilja među mladima, prevenciji nasilja u partnerskim vezama, prevenciji elektroničkog nasilja te nasilja nad i među djecom. Za financiranje ovih projekata osigurano je 4.000.000,00 kuna, a planira se financirati između 25 i 30 njih. Rok za podnošenje prijava završava 19. svibnja 2017. godine.

Obzirom da se od ove godine primjenjuje elektronički način prijave putem sustava www.financijskepodrske.hr , a da se putem pošte dostavlja samo ispisan, potpisan i ovjeren dokument o verifikaciji postavljene dokumentacije u sustav, molimo sve prijavitelje da detaljno prouče Upute za prijavitelje. Potvrda o postavljenoj dokumentaciji (verifikacija) dostavlja se na putem pošte na adresu regionalne zaklade koja pokriva područje na kojem se provodi većina projektnih aktivnosti. U slučaju provedbe projekta na području cijele Republike Hrvatske, dokument za verifikaciju se dostavlja regionalnoj zakladi koja pokriva područje u kojem je sjedište prijavitelja. Za županije: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska dokumentacija se šalje Zakladi za poticanje partnerstva  i razvoja civilnog društva.

Više informacija o samom Pozivu dostupno je na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr ili web stranici Ministarstva: www.mdomsp.hr.

Pin It on Pinterest