3. Road Race Medulin Riviera utrka u Medulinu 30. travnja

 

3. Road Race Medulin Riviera utrka bit će održana u Medulinu 30. travnja.  Za ovu atraktivnu uličnu utrku, čija trasa vodi uz obalu duž Medulina kroz kampove i pored hotela, prijavljeno je 500 trkača, iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Mađarske… Trasa utrke u dužini 10 kilometara napravljena je prema standardima i propozicijama IAAF i AIMS.

Ambasador utrke je Roman Kejžar, poznati slovenski maratonac i višestruki rekorder, a na utrci će nastupit i Danijela Kuna, jedna od najboljih hrvatskih maratonki, kao i nekoliko odličnih slovenskih trkača.

U deset sati s medulinske će rive najprije startati juniorke i juniori na trasi od 1,5 kilometara u kategoriji U 14, potom u 10.20 sati startaju juniorke i juniori u kategoriji U 16 koji će se nadmetati na trasi dugoj 2,2 kilometra, a glavna utrka  starta u 11 sati. Proglašenje pobjednika bit će održano u 12.30 sati.

Road Race Medulin Riviera, na kojoj je svake godine sve više trkača iz raznih europskih zemalja, samo je jedna u nizu sportskih manifestacija koje se ove godine održavaju na području Medulin Riviere. U protekla tri tjedna održan je već globalno poznat mountain bike event Kamenjak Rocky Trial na kojem je u dva dana startalo preko 900 biciklista. Zatim je slijedio Medulin Easter Race na kojem je sudjelovalo 340 atletičara iz Austrije, Njemačke i Švicarske. Prije par dana završilo je i tradicionalni turnir Zagrebačkog nogometnog saveza s ukupno 54 ekipe i preko 800 nogometaša. Trenutno u hotelu PP Belvedere boravi oko 900 atletičara što, zajedno s već navedenim brojkama postavlja Medulin  Rivieru u vodeću destinaciju sportskog turizma u državi.

U narednom periodu, preciznije 28. svibnja održat će se i međunarodni biciklistički maraton Granfondo Nevio Valčić  koji  je već u svom drugom izdanju uspio uključiti dva poznata talijanska circuita: InBici Top Challenge i Alpe Adria Tour.

Pin It on Pinterest