Nekoliko prekršajnih i kaznenih djela na području istarske županije

 

Narušavali javni red i mir zbog prometa

Na području Policijske uprave istarske, jučer su zabilježena dva slučaja narušavanja javnog reda i mira zbog prometa. Na parkiralištu na Obali Girodana Paliaga u Rovinju oko 16.10 sati, 65-godišnjak je verbalno napao djelatnike za naplatu parkiranja zbog izdane kazne za parkiranje te se protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U Poreču je, na raskrižju ulica Karla Huguesa i Županije Somogy, oko 18 sati, 18-godišnjak poradi nesuglasica u prometu sa svojim vozilom prepriječio put vozilu u kojemu se nalazio 49-godišnjak te je izašao iz vozila i krenuo prema 49-godišnjaku, koji se uplašio i sprejom pošpricao 18-godišnjaka. Mladić je lakše ozlijeđen, a protiv oba sudionika događaja, podnosi se optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osumnjičen za krađu

 Buzetska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo krađa. Muškarca se sumnjiči da je u razdoblju od 26. ožujka do 7. travnja, u mjestu Medveje kraj Buzeta, iz podruma otuđio motornu pilu, klima uređaj, stalak za pršut, gorivo i druge predmete, čime je oštetio 67-godišnjeg slovenskog državljanina za nekoliko tisuća kuna. Protiv osumnjičenog se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Provaljeno u frizerski salon

 Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u noći s 26. na 27. travnja, u Osječkoj ulici u Puli, provalio u frizerski salon te iz unutrašnjosti otuđio fen, stroj za šišanje, škare, četke i boje za kosu, čime je oštećena 40-godišnjakinja za nekoliko tisuća kuna.

 Teže ozlijeđen u prometnoj nesreći 

U prometnoj nesreći, koja se dogodila noćas oko 2.10 sati na području Labina, jedna je osoba teže ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 32-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,13 promila upravljao automobilom BMW, slavonskobrodske registarske oznake, iz smjera Pazina u smjeru Vozilića. Vozač je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom i udario u stablo. Ozlijeđenom vozaču pružena je pomoć u KBC Sušak, gdje je zadržan na liječenju zbog teških ozljeda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pin It on Pinterest