Puh Belci čestitala na brončanoj medalji Dominiku Družeti

 

Čestitke Dominiku Družeti na osvojenoj bronci na nedavno održanom Europskom seniorskom prvenstvu u judu u Poljskoj uputila je na današnjem prijemu održanom u Komunalnoj palači zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci. „Ponosni smo na tvoj uspjeh i dosad postignute ovako značajne rezultate“ poručila je Puh Belci koja je Dominiku zaželjela još puno medalja te da i dalje nastavi promovirati Pulu kroz sport.

„Riječ je o najvećem pojedinačnom rezultatu u povijesti našeg judo kluba te drugoj seniorskoj medalji u povijesti hrvatskog juda“ ponosno je istaknuo trener Dean Ilić koji je kazao kako iza ovog izuzetnog uspjeha, uz veliki trud i rad samog Dominika, stoji njegova obitelj, prijatelji te kolega s fakulteta koji su mu ujedno bili i velika podrška.

Marino Derossi predsjednik Judo kluba Istarski borac pohvalio se činjenicom da je klub već godinama u samom judo vrhu. „U proteklih desetak godina izmijenilo se nekoliko judaša i judašica koji su osvojili zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a ova Dominikova brončana medalja kruna je svega što smo radili“ naveo je Derossi.

Dominik Družeta kratko je prokomentirao samo natjecanje kazavši kako je konkurencija bila velika te da je do bronce stigao pobjedom nad Gruzijcem. Inače Družeta je i dobitnik priznanja Sportske zajednice Grada Pule za najboljeg sportaša 2016. godine.

Pin It on Pinterest