Učenici iz Triera po peti puta posjetili Pulu

 

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović primile su danas u Komunalnoj palači učenike i voditelje Osnovne škole Šijana i Osnovne škole Integrierte Gesamtschule Trier (IGS) koji su u posjetu Puli u sklopu projekta “Mostovi prijateljstva”.

„Gradovi Pula i Trier već niz godina uspješno razvijaju i grade prijateljstvo te ga koriste kao platformu za realizaciju ovako uspješnih projekta koji imaju za cilj kroz razmjenu kulturnog nasljeđa i jezičnog bogatstva zbližiti mlade dvaju gradova“ poručila je Puh Belci pritom zaželjevši da se ova uspješna suradnja, koja traje već petu godinu zaredom, i u budućnosti nastavi. Na želje zamjenice gradonačelnika nadovezala se Krizmanić Marjanović koja je ovom prigodom uputila zahvalu školama na trudu i kontinuitetu uloženom kako bi se ovaj značajan projekt ostvario i održao.

„Škola Šijana veliku pažnju pridaje upravo jezicima te se stoga možemo pohvaliti da smo jedina škola u Puli koja svojim učenicima od prvog razreda, uz engleski, nudi i njemački kao strani jezik“ istaknula je ravnateljica škole Šijana Alma Tomljanović nadodavši kako učenici kroz ovaj projekt imaju priliku dodatno utvrditi jezično – komunikacijska znanja.

Delegacija Triera uputila je zahvalu na srdačnoj dobrodošlici i prijemu te su najavili dolazak i dogodine. U sklopu posjete za učenike su organizirane razne radionice u OŠ Šijana, te posjeta znamenitostima i razgled grada.

Pin It on Pinterest