Obnovljeno sportsko igralište osnovne škole Stoja

 

Trgovačko društvo Pula sport d.o.o. na oba igrališta osnovne škole Stoja ovih je dana obnovilo sve dotrajale košarkaške konstrukcije, table i koševe kao i golove za rukomet i mali nogomet te spremno dočekuje brojne rekreativce. Na današnjoj konferenciji za novinare povodom predstavljanja radova, direktor Pula sporta d.o.o. Ivan Glušac naveo je kako je odlukom Gradskog vijeća Grada Pule, od 1. siječnja ove godine društvo preuzelo upravljanje i održavanje ukupno 27 različitih sportskih igrališta koja se nalaze na 17 lokacija na području Pule.

„Sportsko igralište pored osnovne škole Stoja sastoji se od većeg multifunkcionalnog igrališta za mali nogomet i rukomet koje istovremeno može poslužiti i kao tri košarkaška igrališta te jednog manjeg za košarku na kojemu postoji mogućnost igranja i u večernjim satima budući je opremljeno reflektorima. Na svim smo terenima zamijenili koševe i konstrukcije, uredili tribine, obnovili signalizaciju na samim trenima te uredili i zelenilo oko samih igrališta“, kazao je Glušac i apelirao na korisnike i ostale građane da čuvaju zajedničku gradsku imovinu kako bi korisnici terena mogli uživati u novim sadržajima. Također, istaknuo je kako je na svim igralištima koja su pod upravljanjem Pula sporta d.o.o. postavljene informativne tabele s osnovnim kontakt podacima kome se građani mogu javiti u slučaju devastacije ili potrebnih popravaka.

 

 

Obilasku igrališta prisustvovao je i pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić koji napomenuo kako Grad Pula trećinu proračunskih sredstava izdvaja za društvene djelatnosti. „To je iznos od preko 120 milijuna kuna, od čega je preko 20 milijuna kuna namijenjeno za sportske aktivnosti. Svake se godine ulaže značajan iznos sredstava u izgradnju nove sportske infrastrukture pa je tako primjerice u 2016. godini izgrađeno multifunkcionalno igralište na Valdebeku. Osim izgradnje, potrebno je i održavanje sportskih igrališta za što Grad Pula godišnje izdvaja preko 350 tisuća kuna, dok za održavanje dječjih igrališta izdvaja 820 tisuća kuna“, kazao je Matić.

Predsjednik košarkaškog kluba Stoja Davor Mišković dodao je kako je na ovim terenima preko tisuću pulske djece učinilo svoje prve košarkaške korake te je izrazio zadovoljstvo obavljenim radovima. Mišković se podsjetio i 1983. godine kada je ovom igralištu svoje košarkaško umijeće pokazao jedan od najboljih košarkaša svih vremena Dražen Petrović dok je bio ročnik na Muzilu, a u znak sjećanja i zahvale Grad Pula je 2010. godine na ovome mjestu postavio spomen ploču i igralište nazvao njegovim imenom.

Pin It on Pinterest