Zapljenjena veća količina droge, oružja i streljiva

 

Bujska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 58-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela  teška krađa, neovlaštena proizvodnja i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.  Rezultate kriminalističkog istraživanja su na današnjoj konferenciji za medije prezentirali načelnik Policijske postaje Buje Ante Finderle i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Mile Orešković.

Muškarca e sumnjiči da je u periodu od 22. do 24. travnja u Portoroškoj ulici u Plovaniji provalio u trgovinu te otuđio više motokultivatora, motornih pila, trimera i drugi alat te novčani iznos od više od 38 tisuća kuna, čime je oštetio pravnu osobu iz Buja za preko 200 tisuća kuna. Dio otuđenih predmeta pronađen je prilikom pretrage kuće osumnjičenog  na području Daruvara.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policijski službenici su 8. svibnja obavili pretragu doma i pripadajućih  objekata i prostora na području Umaga te je skladištu osumnjičenog pronađen 71 paket droge marihuane pakiran u omote različitih veličina, ukupno 56 kilograma i 786 grama. Nadalje, tijekom pretrage uredskih prostorija pronađena su tri pištolja marke Walther, Steyr i Magnum, ukupno 483 komada streljiva različitih kalibara, 167 zrna za izradu metaka i 100 komada čahura.

Također, utvrđeno je da je 58-godišnjak posjedovao oružje „B“ kategorije bez odobrenja, čime je počinio prekršaj iz Zakona o oružju te se protiv njega nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Osumnjičeni muškarac je po dovršetku kriminalističkog istraživanja , jučer  oko 9,50 sati priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

 

Pin It on Pinterest