67 dječjih igrališta na području Grada Pule

 

Pula koja ponosno nosi titulu Grada prijatelja djece na svom području ima 67 dječjih igrališta koja je redovno održavaju, uređuju i opremaju kako bi mališani bezbrižno mogli uživati u dječjim radostima na otvorenome. Od početka ove godine održavanje  i uređenje dječjih igrališta povjereno je trgovačkom društvu Castrum Pula 97 d.o.o., za što je iz proračuna Grada Pule osigurano 820 tisuća kuna. Navedeni iznos uključuje redovno održavanje i uređenje dječjih igrališta, izvanredno održavanje i radove predviđene Programom u dijelu Plana malih komunalnih akcija.

„Briga za potrebe naših najmlađih uvijek je bila prioritet i svake se godine značajna sredstva ulažu upravo u izgradnju i uređenje dječjih igrališta. Samo u posljednje četiri godine Grad je u tu svrhu uložio 6 milijuna kuna kojim su izgrađena i uređena  dječja igrališta u svim mjesnim odborima na području Pule u skladu s potrebama, normama i certifikatima. Castrum, koji od ove godine održava dječja igrališta, aktivno je prionuo povjerenim obvezama i izveo brojne sanacije na dječjim igralištima, obogatio ih novih igralima, te ih osigurao za siguran boravak djece. Posebno me veseli odlična suradnja s građanima i mjesnim odborima od kojih dobivamo prijedloge i želje po kojima ažurno djelujemo, a zadovoljni mališani i njihovi roditelji potvrda su nam da činimo pravu stvar“ istaknuo je pročelnik Ureda grada i direktor Castruma Aleksandar Matić.

Od početka godine Castrum je izvršio kompletnu sanaciju dječjeg igrališta Kašćuni u Štinjanu, dječjeg igrališta u Divkovićevoj ulici u Šijani i Viškoj ulici te konstantno provodi obilazak i tekuće održavanje dječjih igrališta s ciljem uljepšavanja postojećih igrala i povećanja sigurnosti.  Od vanrednih investicija sanirana je ograda na dječjim igralištima u Buonarotijevoj ulici, Sisplacu i Revelanteovoj ulici, te su nabavljena i montirana nova igrala i sprave sukladno potrebama i zahtjevima sugrađana. Djelatnici Castruma obavljaju i poslove košnje na i oko dječjeg igrališta, održavanje podloga, čišćenje igrala i sprava, popravak istih te zamjenu oštećenih dijelova.

 

 

Grad Pula u suradnji s Castrumom, mjesnim odborima, građanima i svim ostalim zainteresiranima stranama kontinuirano nastavlja s provođenjem aktivnosti u korist najmlađih s ciljem dodatnog podizanja kvalitete sadržaja i usluga za njih te podržava svaku kvalitetnu inicijativu koja tome doprinosi.  Nemalo je reći da sretna djeca čine sretnu zajednicu i svako  ulaganje u njihov boljitak ponos je Grada Pule i njenih građana.

„Ovim putem pozivam sve građane da pomognu u zaštiti gradske imovine od devastacije, kako bismo ono što stvaramo danas, očuvali za generacije koje tek dolaze. Također, apeliram na građane da primijećene kvarove i oštećenja prijave na telefonski broj Castruma 052/535-710, e-mail: info@castrum-pula.hr, kako bismo mogli čim prije pristupiti sanaciji, prije svega radi sigurnosti najmlađih Puležana“ istaknuo je Matić.

Podsjetimo, prošle godine Grad Pula izgradio je dječje igralište u Šijani u Vitasovićevoj ulici na površini od oko 460 metra kvadratnih. Na igralištu je postavljeno šest igrala raspoređenih na antitraumatskoj podlozi, od kojih jedno prilagođeno djeci s teškoćama u razvoju, te je ograđeno panelnom ogradom s integriranim dvokrilnim vratima kako bi kontrola ulaza i izlaza bila sigurna. Unutar igrališta postavljene su klupe i koševi za otpatke,  te su posađene stablašice dok je ispred ulaza postavljen stol i dvije klupe. Nadalje, izgrađeno je i dječje igralište u Štinjanu u Ulici Kašćuni na površini od 340 metara kvadratnih, s pristupnom stazom koja povezuje igralište sa sjevernom i istočnom pješačkom komunikacijom okolnih ulica (Kašćuni i Baližerka). Na igralištu  je na antitraumatskoj podlozi postavljeno 6 igrala, od kojih jedno također prilagođeno djeci s posebnim potrebama. Unutar površine dječjeg igrališta postavljene su klupe za sjedenje i kante za otpatke, te su posađene  stablašice. Vrijednost navedenih investicija iznosila je gotovo 800 tisuća kuna.
Osim uređenja postojećih dječjih igrališta na području grada i njihovog obogaćivanja novim sadržajima, novo dječje igralište izgrađeno je u sklopu multifunkcionalnog igrališta u Valdebeku, investicije vrijedne oko 4,5 milijuna kuna.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest