Posjet djece dječjeg vrtića Policijskoj postaji Rovinj- Rovigno

 

Policijsku postaju Rovinj-Rovigno su jučer posjetila djeca predškolske skupine Leptirići“ dječjeg vrtića Neven iz Rovinja, ukupno njih 19 u pratnji odgajateljica.

Djecu su ugostili policijska službenica za prevenciju policijske postaje Rovinj Sanja Delač Fabris i kontakt policajac Krunoslav Raić Sudar, koji su djecu upoznali s opremom i vozilima, a najveće oduševljenje izazvali su policijsko vozilo tzv.marica i sredstva za vezivanje „lisice“.

Policijski službenici su predstavili rad Operativnog dežurstva, kojom prilikom su sa djecom ponovili telefonske broje svih hitnih službi. Djeci su pokazane posebne prostorije za zadržavanje, a zatim su obišli upravni dio.

Druženje se nastavilo o u Sali za sastanke, a osim što su djeca upoznata sa svakodnevnim policijskim zadaćama, održano je kratko edukativno predavanje o sigurnom sudjelovanju djece u prometu, te su policijski službenici odgovarali na pitanja znatiželjnih malih posjetitelja.

Na prigodno izrađene kartončiće djeci su uzeti otisci prstiju što su sa sobom ponijeli kao uspomenu na posjet policijskoj postaji.

Pin It on Pinterest