Predstavljen Sportski godišnjak Istarske županije za 2016. godinu

 

Na jučerašnjem predstavljanju Sportskog godišnjaka Istarske županije za 2016. Godinu održanom u Domu sportova „Mate Parlov” nazočili su predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavićević, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricija Percan te zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci koja je ovom prigodom sve srdačno pozdravila.

„Čestitka svim pojedincima, klubovima, njihovim trenerima ali i ostalim sportskim djelatnicima na njihovom doprinosu županijskom sportu te na zasluženim priznanjima, medaljama i nagradama“ poručila je Puh Belci nadodavši kako je bavljenje sportom iznimno bitno iz više razloga. Sport okuplja, uči mlade odgovornosti, timskom duhu te ih usmjerava ka zdravom načinu života, nadodala je Puh Belci.

 

 

Novo izdanje sportskog godišnjaka predstavlja jedan presjek svih sportskih uspjeha i iznimnih ostvarenja koje su ostvarili mladi i perspektivni sportaši s područja Istarske županije. Tokom 2016. seniorke i seniori osvojili su 123, juniorke i juniori 55 te kadetkinje i kadeti 63 zlatne medalje, ukupno čak 727 odličja. Impozantna je činjenica da istarski sport broji ukupno 124 državnih reprezentativki i reprezentativaca i 305 kategoriziranih sportašica i sportaša koji su postigli iznimne rezultate. „Iza takvih uspjeha, koji su i nagrađeni brojnim medaljama, stoje sati i sati truda, rada i odricanja“ naglasio je Mladen Pavićević koji je nadodao kako vjeruje da će se i u budućnosti nastaviti taj pozitivan trend nizanja medalja i uspjeha.

Godišnjak, u kojemu čitatelji mogu pronaći zanimljivosti iz svijeta sporta, rezultate i aktivnosti sportskih saveza, klubova i sportaša, izdaje Saveza sportova Istarske županije.

 

Pin It on Pinterest