Pula potvrdila status jednog od najštedljivijih gradova Hrvatske

 

Internetski portal www.gradonačelnik.hr proveo je sveobuhvatnu analizu podataka Ministarstva financija RH o izvršenju gradskih proračuna, odnosno koliko su gradonačelnici hrvatskih gradova u razdoblju od 2013. do 2015. godine trošili na službena putovanja i reprezentaciju te je po udjelu prosječnog izdvajanja za troškove reprezentacije u ukupnim rashodima od tek 0,11 posto, Grad Pula u samom vrhu najštedljivijih gradova i nalazi se na petom mjestu.

 „Prije svega velika je čast imati mogućnost služiti svojim sugrađanima. Zahvaljujući dugogodišnjim racionalnim i odgovornim upravljanjem javnim gradskim financijama, Pula je danas u samom vrhu najštedljivijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj. To je naprosto naše opredjeljenje koje daje rezultate i na to sam iznimno ponosan. Pažljivim raspolaganjem, ulaganjem i planiranjem svake proračunske kune u korist naših sugrađana, osiguravamo stabilnost javnih financija i razvoj naše Pule. Mjere koje smo poduzeli još prije desetak godina s ciljem racionalizacije poslovanja i povećanja učinkovitosti poput uvođenje elektroničkog poslovanja, objedinjene javne nabave, lokalne riznice i niz drugih, do danas su nam omogućili uštede koje se mjere u milijunima kuna. To prepoznaju sva relevantna istraživanja i financijske institucije poput Ministarstva financija RH i Instituta za financije.

Pula je danas među top deset hrvatskih gradova u kojima se najbolje živi, grad smo s najviše poduzetnika u odnosu na radno sposobno stanovništvo i među gradovima koji najviše izdvajaju za svoje poduzetnike, a činjenica je i da smo među 100 najodrživijih destinacija svijeta. Svi ovi rezultati potvrda su našeg rada i poticaj da i dalje nastavimo na tom putu za dobrobit svih naših sugrađana“, komentirao je rezultate pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Pored Pule, među najštedljivijim gradovima su Zagreb, Sisak, Pazin i Samobor, a članak u cijelosti možete pogledati ovdje:

http://www.gradonacelnik.hr/vijesti/z-lackovic-u-najvise-ustedio-na-sluzbenim-putovanjima-k-ikic-banicek-na-reprezentaciji

 

Pin It on Pinterest