U sklopu projekta 3SP održao natjecanje u dodgeballu

 

U sklopu projekta 3SP – Special Sports for Special People danas je u dvorani Doma sportova „Mate Parlov“ održano natjecanje u dodgeballu između gotovo 90 učenika Osnovnih škola Kaštanjer, Centar, Veruda i Šijana.

Prezentaciji aktivnosti projekta nazočila je pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je ovom prigodom kazala kako je glavni cilj projekta sport učiniti dostupnim svima. „Želja nam je podignuti svijesti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću te potaknuti djecu na svakodnevno bavljenje sportom bez obzira da li to bilo u dvorani ili na vanjskom prostoru“ poručila je Krizmanić Marjanović nadodavši kako je upravo dodgeball primjer sporta koji djeca mogu igrati u slobodno vrijeme neovisno gdje se nalazili.

Dodgeball predstavlja američku inačicu igre „graničar“, a igra se s najmanje 6 lopti i s najmanje po 4 igrača u svakom polju. Putem dodgeballa razvijaju se različite sposobnosti kao što su tehnike bacanja i hvatanja lopte, koordinacija, agilnost, brzina, preciznost, anticipacija, timski rad i zajedništvo. Uz dodgeball učenici su se na satu tjelesnog odgoja okušali i u pilatesu te vježbama izdržljivosti.

Glavni ciljevi 3SP-a su promoviranje zdravih životnih navika u dobi od 14 do 20 godina te kroz Erasmus + sportski program provođenje sportskih aktivnosti, zajedno sa društvenom inkluzijom, jednako dostupnih svima, SPORT ZA SVE. U sklopu projekta napravljena su i tri priručnika namijenjena svim trenerima, učiteljima, profesorima tjelesnog odgoja, socijalnim radnicima, svima koji rade s djecom. Spomenuti priručnik ima tri edukacijska alata koji se mogu primijeniti na sve sportove i tako biti pristupačni široj javnosti.  U priručniku detaljno su objašnjena sva tri alata “Body & Sport” , “Soul & Sport” i “Brain, Heart & Sport”.

Nositelj cjelokupnog projekta je Grad Pula, a on se provodi u suradnji s partnerima iz Italije, Velike Britanije, Španjolske, Njemačke i Belgije.

Pin It on Pinterest