Uspješno završen Festival trčanja

 

Jučer se u Šijanskoj šumi povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta, održao prvi Festival trčanja u organizaciji Savjeta mladih Grada Pule i Udruge kineziologa Pula.
Festival  je okupio trkače raznih dobnih kategorija, osnovnoškolci su trčali 200 i 400 metara, dok su oni stariji od 18 godina trebali savladati stazu dugu pet kilometara.

U kategoriji od 1. do 4. razreda prvo je mjesto osvojila Nika Ban, drugo Leni Vinčić, a treći je bio Antonio Jovanović. U kategoriji od 5. do 8. razreda najbrži je bio Matija Šegavac, druga Matea Torlak, a treća Aleksandra Černjul. Nagrade im je podijelila Sara Bužleta, predsjednica Savjeta mladih Grada Pule. U kategoriji 18+, prvo mjesto je pripalo Nenadu Latinu, drugo Goranu Škodi, a treće Tomislavu Radosavljeviću.

Pobjednicima u kategoriji 18+, poklon pakete Grada Pule i Savjeta mladih Grada Pule, uručila je Lena Radunić iz Savjeta mladih Grada Pule, a osvajači prvih mjesta dobili su i po dvije karte za projekciju po izboru u Kinu Valli.
Erik Lukšić, organizator iz Udruge kineziologa Pula, izjavio je da je Festival trčanja ujedno još jedna prilika za promociju aktivnog bavljenja sportom u našem gradu. Do sad se kroz program Grada Pule “Pula – Zdravi grad” odradio čitav niz aktivnosti u Šijanskoj šumi kojima se željelo ljude potaknuti na aktivniji i zdraviji život.

Ova hvalevrijedna inicijativa samo je još jedna u nizu aktivnosti Savjeta mladih Grada Pule koji kroz Program rada u 2017. godini ima za cilj motivirati mlade da se uključe u društvena zbivanja, brinu o mentalnom i fizičkom zdravlju, bave sportom, šire znanje razmjenom ideja i radom na lokalnim projektima, pokreću vlastite inicijative i postanu aktivni građani koji kreiraju politike za mlade u skladu s vlastitim potrebama.

Pin It on Pinterest