‘ISTRIJANI’ ZLATO, SREBRO I BRONCA…DAVOR KOMAR PRVAK NJEMAČKE

 

MEĐUNARODNO PRVENSTVO NJEMAČKE U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

 

Boćari našeg Kluba, Melisa Osmanović i Davor Komar, vratili su se sa upravo odigranog međunarodnog prvenstva Njemačke u boćanju za osobe s invaliditetom, sa ZLATOM I SREBROM u pojedinačnoj kategoriji i SREBRNOM u parovima, koje je od 25.-28. svibnja, održano u njemačkom gradu Saarbrucken. Komar i Osmanović nastupili su u Njemačkoj kao Hrvatski reprezentativci u sklopu Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom.

Puležan Davor Komar bez ijednog poraza stigao je do 1. mjesta/zlato i postao službeni prvak Njemačke u boćanju za osobe s invaliditetom. Melisa Osmanović u također kategoriji pojedinačno osvojila je odlično 3. mjesto/broncu. U parovima, Komar i Osmanović osvojili su izvrsno 2. mjesto/srebro. Izražavamo žaljenje što se u istom terminu održavalo i otvoreno prvenstvo Poljske, gdje je Komar trebao braniti titulu prvaka Poljske od prošle 2016. godine.

Termin prvenstva se nažalost poklopio. Hrvatsku boćarsku reprezentaciju u Njemačku je vodio Izbornik, gospodin Tomislav Bunjevac i predsjednik Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom, gospodin Damir Juren. Iskreno zahvaljujemo Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Hrvatskom paraolimpijskom odboru, Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom i Društvu distrofičara Istre, na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na njemačkom prvenstvu.

Čestitamo našim pobjednicima uz želje za još mnogo sličnih! Što se tiče daljnjih međunarodnih natjecanja, Komar i Osmanović, već za tjedan dana odlaze na Međunarodno prvenstvo Slovačke, gdje će se natjecati i sa zlatnim paraolimpijcima iz Ria prošle godine, nakon čega odlaze također sa Hrvatskom boćarskom reprezentacijom na međunarodno prvenstvu u Poljskom Poznanu, dok u rujnu isti putuju u Američki Kanzas na otvoreni svjetski Kup, te zatim na Europsko prvenstvo u Portugal, u mjesecu listopadu. Ovogodišnji cilj sudjelovanja na Međunarodnim prvenstvima je skupljanje bodova za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom 2018. godine, čime se otvara velika mogućnost direktnog plasmana na Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiu, kojemu se sa velikim veseljem nadamo.

Inače se kao Klub, intenzivno pripremamo za otvoreno Ekipno prvenstvo Hrvatske, koje će se održati 17. lipnja u Zagrebu, gdje ćemo nastupiti sa 16 igrača u svim kategorijama. Iskreno vjerujemo da ćemo se iz Zagreba vratiti kao Ekipni prvaci Hrvatske. WWW.ISTRIJANA.HR -2- Tijekom 2017. godine sudjelovati ćemo inače na sveukupno 16 prvenstva. Više o svemu možete pogledati na internet stranici našeg Kluba – WWW.ISTRIJANA.HR

(  BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’  )

 

Pin It on Pinterest