Prijavi se na “Flash blogaonicu: radionicu pisanja književnog bloga” za mlade

 

U sklopu programa obilježavanja Bloomsdayja u Puli Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira “Flash blogaonicu: radionicu pisanja kreativnog bloga” za mlade.

Imaš između 15 i 25 godina i voliš čitati, pratiš blogove, razmišljaš o pokretanju svog bloga?

Prijavi se na “Flash blogaonicu: radionicu pisanja književnog bloga” koju će voditi Iva Rajić, odnosno Bibliovca.

“Flash blogaonica: radionica pisanja književnog bloga”, koja se održava u sklopu programa Bloomsday u Puli 2017., vodit će Iva Rajić (poznata i kao Bibliovca) 9. i 10. lipnja 2017. u Središnjoj knjižnici.

Sudjelovanje se ne naplaćuje, a prijaviti se možete do 8. lipnja ili do popunjenja kvote sudionika na mail iva.lanca@gkc-pula.hr.

U “Blogaonici”, koja je namijenjena mladima od 15 do 25 godina,  gošća predavačica Iva Rajić poučit će polaznike konkretnim vještinama pisanja i pisanog izražavanja s ciljem razvoja njihovih stvaralačkih potencijala.

Naučeno na radionici polaznici pokazati kreiranjem bloga Gradske knjižnice i čitaonice Pula, ali i doživjeti književni festival iz prve ruke.

Više o Bibliovci možete pronaći na njezinom blogu (http://www.bibliovca.com/), kao i 20 razloga zašto biste trebali početi pisati blog (http://www.bibliovca.com/2016/10/18/20-razloga-zasto-biste-trebali-poceti-pisati-blog/).

“Blogaonica” se organizira u sklopu projekta Bloomsdayja u Puli 2017. pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Pule.

Osnovni cilj ovog programa jest promocija knjiga i čitanja, kao i stvaranje platforme koja omogućuje ulaz u svijet književnosti i pomaže osvijestiti važnost održavanja književnih festivala kao što je Bloomsday te pokretanje književnog bloga Knjižnice. Blog kao medij predstavlja potrebu suvremenog društva za slobodnim informacijama, koristi se kao mjesto za promišljanje, prikupljanje ideja te je, uz društvene mreže, bitan komunikacijski i informacijski kanal. Organiziranjem radionice kreativnog pisanja i izrade bloga te samim njegovim pokretanjem mladima se omogućuje nova perspektiva doživljaja književnosti, ali i potiču nova istraživanja o lokalnoj zajednici i književnosti te njihovim vezama.

Pin It on Pinterest