Izazvao prometnu nesreću pa pobjegao

 

Labinska će policija radi izazivanja prometne nesreće, pokušaja bijega s mjesta prometne nesreće i drskog ponašanja, prijaviti 50-godišnjeg talijanskog državljanina.

Naime, 1. lipnja oko 13.25 sati, kod trajektne luke Brestova, talijanski državljanin ostavio je vozilo Ford, talijanske registarske oznake,  na prometnoj traci koja vodi prema trajektnoj luci, a da pritom nije poduzeo sve sigurnosne mjere te je vozilo krenulo unaprijed i udarilo u stražnji dio Audija, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 62-godišnjak. Nakon što se talijanski državljanin vratio do vozila, 62-godišnjak je zatražio da ispune europsko izvješće o prometnoj nesreći ili da obavijeste policiju, no 50-godišnjak je to odbio i udario je 62-godišnjaka. Tada je talijanski državljanin pokušao napustiti mjesto događaja te je 62-godišnjak stao ispred njegovog vozila, no talijanski državljanin ga je udario vozilom, pri čemu je 62-godišnjak pao na poklopac motora, a 50-godišnjak je nastavio kretanje vozilom.

U događaju je 62-godišnjak lakše ozlijeđen, a protiv talijanskog državljanina podnosi se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mir

Pin It on Pinterest