U Medulinu ulovljen provalnik u apartman

 

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 39-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa (u pokušaju) i tri kaznena djela krađe, od čega dvije u pokušaju. Sumnjiči ga se da je 2. lipnja oko 23.30 sati, u Ulici Biškupije u Medulinu, pokušao provaliti u apartman u prizemlju obiteljske kuće, no prilikom provale zatekli su ga korisnici apartmana. Osumnjičeni je pokušao pobjeći, pri čemu je nožem ozlijedio 54-godišnjeg njemačkog državljanina, no dvojica državljana Njemačke uspjela su ga svladati i zadržati do dolaska policije. U događaju su lakše ozlijeđeni 54-godišnji njemački državljanin i 39-godišnji osumnjičeni.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da je 39-godišnjak, u razdoblju od 22. do 30. svibnja, počinio tri kaznena djela krađe. U Vodnjanu je 22. svibnja tijekom dana, iz otključane kuće, otuđio novčanik s karticama i dokumentima, novac i razni nakit, čime je 70-godišnjaka i 67-godišnjakinju oštetio za više tisuća kuna. Potom je 24. svibnja u poslijepodnevnim satima, pokušao iz kuće na Šandaljskom putu u Puli otuđiti razne predmete, no u tome ga je spriječio jedan od ukućana. Posljednje kazneno djelo za koje ga se tereti, osumnjičeni je počinio 30. svibnja u poslijepodnevnim satima, kada je ušao u kuću u Ližnjanu i ispreturao stvari, bez da je išta otuđio

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. lipnja u večernjim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pin It on Pinterest