Koncert klasične glazbe „Dvije harfe“ u Fažani

 

Istarska glazbena scena mladih, Turistička zajednica Općine Fažana i Župa sv. Kuzme i Damjana povodom Svjetskog dana glazbe pozivaju Vas na koncert klasične glazbe „Dvije harfe“ koji će se održati  u nedjelju, 18. lipnja  2017. godine u 19,00 sati u crkvici Sv. Elizeja u Fažani.

Nastupaju: 

Biserka Krčelić

Tajana Vukelić Peić

Program koncerta klasične glazbe „Dvije harfe“:

F. MENDELSSOHN               Na krilima pjesme  (arr. C. Salzedo)

C. DEBUSSY                         En Bateau -Petite suite

C. FRANCK                          Preludij,fuga i varijacije op. 18 (arr. D. Owens)

H. RENIE                                Les pins de Charlannes

R. MATZ                                ‘Svadbena’ s varijacijama (arr. za dvije harfe B. Krčelić)

I.LANG                                  ‘Zvona u oluji’ op. 89 za harfu solo

I. LANG                                 ‘Toccatina’ op. 77 za harfu solo

A.GLAZUNOV                        Valcer op. 42 (arr. M. Mčedelov)

E. GRANADOS                       Španjolski ples br. 5 –Andaluza (arr. C.  Salzedo)

Biografije harfistica

 

BISERKA KRČELIĆ

Počela je učiti harfu u klasi prof. Dunje Havale na Glazbenoj školi J. Hatze u Splitu. Maturirala je u klasi prof. B. Janjanin-Magdalenić u Zagrebu.1990. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu te studira u klasi prof. Rude Ravnik-Kosi a diplomira 1995. u klasi prof. Marije Mlinar.

Iste godine postaje profesor harfe na GŠ Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Godine 1996. upisuje postdiplomski studij na Univerzitetu za glazbenu i dramsku umjetnost u Grazu u klasi Arkole E. Clark. Tijekom školovanja i studija osvaja niz nagrada (državna i internacionalna natjecanja). Pohađala je brojne međunarodne majstorske

 

tečajeve svjetski poznatih harfista: Sara Bullin, Ivan Ronchea, David Watkins, Charlote Seal, Gabriella dall’Olio, Thelma Owen, Imogen Barford, Hugh Webb… Solistički, kao i u raznim komornim sastavima nastupa u zemlji i inozemstvu. Surađivala je sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Hrvatskim komornim orkestrom, Orkestrom HNK, Orkestrom Hrvatske vojske, Ansamblom Cantus, Orkestrom kazališta Komedija te Zagrebačkom filharmonijom.Snimala je za potrebe Hrvatskog radija i televizije.

Napisala je Tri komada za harfu solo te glazbu za predstavu Ljubav Xeroje i Leandra izvođene u kazalištu Mala scena.

 

TAJANA VUKELIĆ PEIĆ

Svoje glazbeno obrazovanje započinje u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, prof. Biserka Krčelić. Tokom obrazovanja osvaja nagrade na državnim natjecanjima učenika harfe. Sudjelovala je u projektu Simfonijskog orkestra Muzičke akademije nagrađenog Rektorovom nagradom 2003.godine. Diplomirala je 2004. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Diane Grubišić Ćiković.Usavršavala se na majstorskim seminarima harfe kod Marie Graf i Patrizie Tassini, Ivan Ion Roncea i Ernestin Stoop. Od 2008. do 2010.godine usavršava se kod prof. Patrizie Tassini na Konzervatoriju J.Tomadini,Udine, Italija. Profesor je harfe na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Surađuje sa vodećim orkestrima u Hrvatskoj. Kao solist nastupila je uz Zagrebački komorni orkestar u Hrvatskoj i u Sloveniji , te u Francuskoj uz orkestar le Chevalier de St George (Francuska). Održala je brojne solističke i komorne recitale  u Hrvatskoji I inozemstvu.

Zapažene nastupe ostvarila je na Bit festu u Makedoniji (2009,2012), na  Rio Harp Festivalu-Brazil (2010, 2012,2014,2017.), Les Journees internationales de la harpe (2011.) – Martinique, Guadeloupe, Guyane, u Rimu (2012)-Italija, Vatikan (2012), na World harp congress–Sydney (2014), Mexico harp festival (2016). Snimala je za potrebe Hrvatskog radija i televizije.

Umjetnička je ravnateljica i organizatorica Zagreb harp festivala, međunarodnog harfističkog festivala u Hrvatskoj (od 2013).

Pin It on Pinterest