Priveden zbog krađa i teških krađa

 

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila sumnju da je 22-godišnji hrvatski državljanin, u razdoblju od 14. travnja do 2. lipnja. počinio pet kaznenih djela teška krađa i dva kaznena djela krađa.

Osumnjičeni je 14. travnja u prijepodnevnim satima, provalio u stan u Ulici Selo u Premanturi, iz kojeg je otuđio prijenosna računala, mobitele i fotoaparat, čime je 81-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna. Potom je 22. svibnja u večernjim satima, iz kamp kućice u Ulici Valsaline u Puli, otuđio četiri ruksaka s različitim predmetima, čime je trojicu austrijskih i jednog poljskog maloljetnika oštetio za nekoliko tisuća kuna. U noći s 24. na 25. svibnja, osumnjičeni je na parkiralištu u Tomaseovoj ulici, razbio staklo na automobilu Porsche, srbijanske registarske oznake, u kojem je ispreturao stvari, no ništa nije otuđio. Time je 45-godišnjeg državljana Srbije oštetio za nekoliko tisuća kuna. Iste noći je iz otključanog apartmana u Ulici Valdefora, otuđio prijenosna računala, fotoaparat, lijekove, novčanik i druge predmete, čime je trojicu državljana Srbije u dobi od 36, 33 i 32 godine oštetio za više tisuća kuna. U noći s 27. na 28. svibnja, 22-godišnjak je u turističkom naselju na Verudeli, ušao u sobu dok je u njoj spavala 19-godišnja nizozemska državljanka te joj je otuđio ruksak i torbicu, čime ju je oštetio za nekoliko stotina kuna. Potom je iste noći, iz šatora na plaži u Ulici Valsaline, dok su u njemu spavali 38-godišnji i 37-godišnji državljani Austrije, otuđio ruksak s novčanicima, mobitelima i drugim predmetima, čime ih je oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Posljednje kazneno djelo, za koje ga se tereti, 22-godišnjak je počinio 2. lipnja tijekom noći, kada je u turističkom naselju na Verudeli, ušao u sobu dok su u njoj spavala dvojica austrijskih državljana u dobi od 18-godina te im je otuđio ruksake s mobitelom, novčanikom i drugim predmetima, čim ih je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. lipnja u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pin It on Pinterest