Stari samanj pod Kaštelom – Vrsar, 23. i 24. lipnja 2017.

 

Stari samanj je manifestacija koju organiziraju Turistička zajednica općine Vrsar, Općinea Vrsar-Orsera i Istra Inspirit – IRTA d.o.o..

Stari samanj će vam približiti mirise, okuse, zvukove i vizure sasvim drugačijih ulica Vrsara. Bit će to četvrti po redu Stari samanj pod Kaštelom – jedinstveni doživljaj prošlosti u sadašnjosti. Glumci Istra Inspirita – režiju potpisuje Petra B. Blašković, te ostali izvođači, suradnici manifestacije, dočarat će posjetiteljima dio atmosfere u Vrsaru kakva je bila tijekom 17. i 18. stoljeća.

Dočekat će vas kostimirani stražari i uvesti u drugu dimenziju Vrsara. Prošećite ulicama stare jezgre i uživajte u mirisima i okusima autohtonih proizvoda, slastica i istarskih jela, izvrsnih vina te ostalih domaćih pića i napitaka, suhomesnatih proizvoda te sireva koje vam nude istarski proizvođači. Kupujte, trgujte, pronađite jedinstveni suvenir koji će vas podsjećati na nezaboravan ugođaj. Uživajte u zabavnim trenucima koje će vam donijeti folklorne skupine, ulični zabavljači, pjevači i ulični svirači. Sve navedeno i puno više čini taj jedinstveni doživljaj u Vrsaru 23. i 24. lipnja.

Doživite Vrsar u doba Vrsarske grofovije kad su na ovom području vladali porečki biskupi.

Upravo će glumci Istra Inspirita, pod redateljskom palicom Petre B. Blašković, dočarati atmosferu koju nalazimo u vrijednim zapisima Statuta porečkih biskupa. Oni će vam pripovijedati o načinima poslovanja u krčmama davnih vremena, kako se tada kontrolirala kvaliteta vina, koje je bilo vrijeme otvaranja i zatvaranja gradskih vrata, koje su kontrole prolazili stranci da bi ušli unutar gradskih zidina. Saznajte propise o higijeni ili npr. o komunalnom redu tih davnih stoljeća.

Bit će ovo posebna prigoda da osjetite djelić tog vrijednog kulturno-povijesnog nasljeđa istarskog gradića Vrsara.

Petak, 23. lipnja, i subotu, 24. lipnja, od 18 sati ulice starog dijela Vrsara oživjet će u nekom drugom ruhu. Budite i vi tada u Vrsaru te se prepustite duhu davnih vremena na Starom samnju pod Kaštelom.

Info: http://infovrsar.com/dogadanja/stari-samanj-pod-kastelom/

Pin It on Pinterest