Na pulskim plažama Arena Hospitality grupe podignute Plave zastave

 

13. put za redom danas ispred smještajnih objekata Arena Hospitality Groupe na Verudeli i to na plažama Yacht, Brioni i Ambrela podignute su Plave zastave, a tim je povodom danas na Yacht plaži održana i prigodna svečanost na kojoj su prisustvovali pulski gradonačelnik Boris Miletić, direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj te predstavnici managementa Arena Hospitality Groupe na čelu s izvršnim direktorom Reli Slonimom.

„Pula svake godine ruši turističke rekorde, lani smo imali milijun i 800 tisuća noćenja, a i dalje imamo veliki potencijal rasta i razvoja. Plava zastava jedan je od pokazatelja izvrsnosti kojoj teži Pula i cijela Istra“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić ujedno čestitavši na dobitku Plave zastave.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite mora i priobalja čiji je cilj održivo upravljanje i gospodarenjem more i obalnim pojasom, a ovo prestižno međunarodno priznanje dodjeljuje Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education iz Copenhagena putem nacionalnog koordinatora i voditelja projekta u Hrvatskoj – Udruge “Lijepa naša”. Plava je zastava vrlo cijenjena turistička markica zbog kojeg gosti biraju neko mjesto za odmor i kupanje te je jedan od najprepoznatljivijih modela za očuvanje mora i obalnog pojasa.

„Ovih zgrada, hotela, plaža i turista… ničeg ne bi bilo da nas ne okružuje ovo lijepo plavo more, stoga bismo bili ludi kada se o njemu ne bi brinuli“, kazao je Reli Slonim, izvršni direktor dodajući da je vrlo zahvalan na tome što im je priroda dala i kako će, koliko je god to u njegovoj moći, čuvati more i obale za slijedeće generacije koje dolaze.

U prigodom programu povodom podizanja zastava sudjelovale su Petra i Eleonora, članice Art Dance skupine koje su izvele plesnu točku o Pipi Dugoj Čarapi te posebni gosti – glazbenica Mila Elegović i akademski glazbenik i kantautor Bruno Krajcar koji su izveli svoju skladbu “Jednog ljeta u Puli” i time već potvrđenu ljubav prema Puli nadopunili osviještenošću o važnosti zaštite mora i priobalja.

Čast da podignu zastavu ove godine dobili su dugogodišnji gosti hotela Park Plaza Histria iz Engleske, bračni par Shirley i Aurey Malton koji su ušli u deveto desetljeće, a u Pulu već godinama dolaze dva puta godišnje i ona im je postala kao “drugi dom”.

Pin It on Pinterest