Javni poziv vlasnicima i korisnicima građevina u kojima se nalazi azbest

 

Prema Pravilniku o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest pozivaju se svi vlasnici odnosno korisnici građevina na području Pule u kojima se nalazi azbest da Gradu Puli do 20. srpnja ove godine dostave podatke o lokacijama, količinama vrsti i statusu materijala u kojima se nalazi azbest.

Naime, prema navedenom Pravilniku, vlasnik odnosno korisnik građevine u kojoj se nalazi azbest dužan je dostaviti tražene podatke radi planiranja sustava gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest.

Vlasnici odnosno korisnici građevina  u kojima se nalazi azbest podatke o lokacijama mogu dostaviti osobno, u pismenoj formi dostavom pismena na adresu: Pisarnica Grad Pula-Pola, Stara tržnica 1, 52100 Pula ili dostavom na e-mail: azbest@pula.hr.

Obrazac za dostavu podataka dostupan je na web stranici www.pula.hr, a dostavljen je i svim građanima grada Pule uz  račune za odvoz smeća Pula Herculanee d.o.o.

Također, ovim putem, pozivaju se svi građani Pule i na javno predavanje „Zamjena azbestnih krovova i fasada“ koje će održati udruga „Moj otok“ u suradnji s Gradom Pula. Predavanje će se održati u četvrtak 6. srpnja 2017. godine u 19,00 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, (Gajeva 3) u 19.00 sati. Na predavanju će biti moguće dobiti detaljne informacije o utjecaju azbesta na zdravlje i okoliš, o zakonskim obvezama, o kvalitetnijim zamjenskim materijalima kao i mogućnosti smanjenja nabavne cijene isti. Ulaz na predavanje je slobodan.

Pin It on Pinterest