Spektakl u pulskoj Areni: 2Cellos

 

Dugo očekivani koncert 2Cellosa, održan sinoć, otvorio je sezonu koncerta u pulskoj Areni.

2Cellos se vraća u rodni grad Stjepana Hausera u sklopu turneje „SCORE“!

Stjepan Hauser izjavljuje kako mu je od malih nogu san da svira u Areni, te da je ovo prvi koncert na kojem će imati tremu! Po njegovim riječima, pulska Arena je najljepši ambijent za koncerte, ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelom svijetu!

Kako nam potvrđuju organizatori, prodano je više od 8000 ulaznica, mada je Arena izgledala kao da je u njoj bar 20 000 ljudi. Zbog velikog interesa, organizatori su dodali tribine, a ulaznice su bile rasprodane u rekordnom vremenu.

Kao što svaki bend ima predgrupu koja zagrijava publiku, tako su i 2Cellosi prije svog nastupa, imali Frana: „Ja sam Frano, imam 12 godina i dolazim iz Rijeke. 2Cellosi su tražili nekog dobrog da svira dok oni ne budu spremni, nisu našli nikog, pa su zvali mene!“ Tako je mali virtuoz pozdravio publiku nakon fantastično odsvirane pjesme: „Somewhere over the rainbow“. Nizajući hit za hitom, taj mali veliki čovjek postiže pred tolikom publikom nešto što  ne uspijeva nekim starijim i iskusnijim glazbenicima, te za kraj, izvedbom hita „Rising sun“ publika njegov nastup nagrađuje ogromnim pljeskom i ovacijama.

Zahvaljujući se Stjepanu, Luki, njihovoj menadžerici, te kako sam Frano kaže, posebnoj dami Radojki Šverko, Frano napušta binu, na koju nakon veoma male stanke izlaze 2Cellosi u pratnji Zagrebačke filharmonije s dirigentom Krešimirom Batinić na čelu.

Nakon što su Stjepan i Luka pozdravili publiku, konstatirali da je 50 posto karata prodano Slovencima, te da svi mi jako volimo Teran. Koncert je krenuo sa izvedbama s njihovog novog albuma, koji se u Hrvatskoj premijerno izvodi, a radi se o albumu filmske glazbe. Nizali su hitove iz filmova: The Godfather, Braveheart, Titanic, Game of thrones… U izvedbi skladbe iz filma Rain man, Stjepanu i Luki se pridružuje i fantastični bubnjar Dušan Kranjc.

Posljednja izvedba s albuma filmskih hitova bila je skladba iz filma Gladijator. Na ogromnom platnu iza 2Cellosa prikazan je i spot te skladbe, koji je sniman, a gdje drugdje nego u pulskoj Areni.

Drugi dio koncerta započinju sa izvedbom Smooth criminal, te nastavljaju sa svojim dobro poznatim izvedbama: Highway to hell, I can’t get no satisfaction. Tu se uključuje i fantastični bubnjar Dušan sa solom koji je „raspametio“ publiku. Znali smo da je odličan bubnjar, ali jučer nam je pokazao da je i više od toga! Nakon Dušanove solo izvedbe, 2Cellosi nastavljaju redati hit za hitom, poput: Small like teen spirit, You shook me all night long, Wake me up, Back in blake, Chariots of fire  i mnogim drugim.

Nakon što publika dva puta vraća virtuoze na binu, 2Cellosi svoj spektakularni koncert završavaju sa obradom hita With or withou you, grupe U2!

Dragi naši, možete 2Cellose voljeti, možete ih mrziti, možete reći šta god želite, ali njihov talent, njihove izvedbe, te njihova ljubav prema glazbi je neosporiva!

Redakcija Pulske svakodnevnice se zahvaljuje Stjepanu, Luki i Dušanu što su nam „napunili baterije“ s velikom količinom pozitivne energije!

( Članak – Slađana Vujica, Photo: Damir Bošnjak )

 

 

Pin It on Pinterest