Obilježena godišnjica rođenja slavnog izumitelja Nikole Tesle

 

Danas je u Huguesovom parku u Puli obilježena  161. godišnjica rođenja velikana znanosti i inovacija Nikole Tesle. U znak sjećanja na velikog znanstvenika vijence su u društvu okupljenih građana  položili zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek, predsjednik KUD „Nikola Tesla” Čedo Grabež, predsjednik koordinacije Srba u Istri Radomir Janković i  predsjednik Vijeća srpske manjine u Puli Milan Rašula koji je ustvrdio kako okupljene udruge iz godine u godinu obilježavaju godišnjice rođenja i smrti Nikole Tesle.

“Nikola Tesla je bio veliki znanstvenik i veliki filozof bez kojega bi današnja planeta bila u potpunosti drugačija. Izrazito mi je drago i ovim se putem zahvaljujem Gradu Puli koji nam je pružio potporu te je prihvatio našu inicijativu za hortikulturalnim uređenjem ovog dijela parka.” – kazao je Rašula nakon čega je pozvao okupljene da minutom šutnje odaju počast slavnome izumitelju..

Rođen u Lici 1856. godine Nikola Tesla je nevjerojatnim izumima poput naizmjenične struje i radio uređaja te svojim uspješnim patentima promijenio svijet uvijek se trudeći poboljšati svakodnevni život svih ljudi. Zapamćen po skromnosti često je govorio kako on zapravo nije izumitelj već tek otkrivatelj stvari koje već postaje i koje se zapravo nalaze svuda oko nas.

 

Pin It on Pinterest