U carstvu muškata – Momjan, Izložba Ivo Dejanović – Buje

 

Deveti susret muškata i umjetnosti održava se u Momjanu, u petak 21. srpnja sa početkom u 21.00 h,na posebno uređenom prostoru pored Momjanskog kaštela.

Manifestacija se održava u sklopu programa valorizacije Momjanskog muškata, promocije samog muškata kao i područja momjansštine.

Uz degustaciju Momjanskog muškata vinara sa područja Momjana-muškatira  Kozlovića, Markežića-Kabole, Sinkovića, Prelca i Brajka, nastupaju i Rosana Bubola, izvođači Istra Inspirita te pulska grupa „Trobadorz“ koja posebno njeguje srednjovjekovnu glazbu.

Nekoliko napjeva izvesti će mješoviti zbor Zajednice talijana iz Momjana.

Za završni  zabavni dio programa pobrinuti će se trio „Fortuna“

Manifestaciju organiziraju Turistička zajednica grada Buja, Udruga proizvođača momjanskog muškata „vino momilianum“ i Mjesni odbor Momjan.

 

Ivo Dejanović, iz Buja (1938) svestrani je umjetnik osebujnog stila koji je dugo godina radio kao nastavnik likovne umjetnosti da bi se kasnije okušao i kao slobodni umjetnik. Izlaže svoja djela u Hrvatskoj, Švicarskoj i Sloveniji. Živi i radi u Istri.

Ivo Dejanović (1938) è un’ artista poliedrico contraddistinto da uno stile particolare. Ha lavorato per lunghi anni come insegnante di arte figurativa, cimentandosi, in seguito, anche nel ruolo di artista autonomo. Espone le sue opere in Slovenia, in Croazia e in Svizzera. Vive e opera in Istria.

Pin It on Pinterest