Održan prijem za veleposlanika Narodne Republike Kine u Hrvatskoj

 

Zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin i pulski gradonačelnik Boris Miletić upriličili su jučer, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za veleposlanika Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Nj.E. Hu Zhaoming-a i suradnike. Prijemu su prisustvovali i ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo i pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber.

Zaželjevši veleposlaniku dobrodošlicu, gradonačelnik Miletić istaknuo je dobru suradnju koju Istarska županija i Grad Pula njeguju dugi niz godina s Veleposlanstvom Narodne Republike Kine u RH. Također, gradonačelnik je spomenuo i boravak delegacije iz Istre u kineskoj pokrajini Zhejiang, kada je potpisan i Sporazum o suradnji između Grada Pule i Grada Ningbo.

Gradonačelnik Miletić, tom je prilikom, predstavio Istru kratko se osvrnuvši na njezinu povijest, kulturu, gastronomiju i regionalne posebnosti po kojima je poznata. Predstavio je i tritisućljetnu staru Pulu, grad koji se može pohvaliti s preko tisuću raznih kulturnih manifestacija godišnje.

Veleposlaniku Hu, ovo je bio prvi službeni posjet Istri, od kad je stupio na dužnost, a drugi službeni posjet van Zagreba uopće. Veleposlanik se zahvalio na prijemu istaknuvši kako se raduje produbljenju prijateljstva.

Osim o daljnjim mogućnostima suradnje, na prijemu je bilo posebno govora o kulturnoj manifestaciji koja bi se održala koncem rujna u pulskoj Areni. Naime, ove godine Hrvatska i Kina obilježavaju 25. godišnjicu suradnje što bi se proslavilo upravo svečanošću u Areni.

Pin It on Pinterest