Večeras dodjela nagrada na 64. PFF

 

Sinoć je, barem što se tiče natjecateljskog djela, bila zadnja projekcija igranih dugometražnih filmova u sklopu 64. PFF.

Na zadnjoj večeri natjecateljskog PFF prikazani su filmovi: „Agape“, redatelja  Branka Schmidt i „Dnevnik mašinovođe“, redatelja Miloša Radović.

U kratkim izjavama gostiju koji su jučer posjetili Arenu, dalo se naslutiti da je veliki interes upravo za filmom „Agape“, koji je sve samo ne ono što je većina gledatelja mislila da je. Kao što je sam redatelj prije početka filma izjavio: „Ne bih rekao da je ovo film o svećeniku pedofilu, već o homofobiji. Jer da je film o pedofilu, ja ne bi suosjećao sa glavnim akterom filma!“ Ali da ne otkrivamo previše, pozivamo Vas da pogledate film ako niste. Naravno, ne samo „Agape“, već i sve ostale filmove iz natjecateljskog djela festivala.

Večeras sa početkom u 21 i 30, započinje u Areni svečana dodjela nagrada, na kojoj će biti dodijeljene nagrade stručnog žirija, nagrada publike, te ostale nagrade.

Nakon ceremonije dodjela nagrada, slijedi poslastica za najmlađe, ali i odrasle koji se vole osjećati kao djeca: „Kako je Gru postao dobar“ (Despicable Me 3, sinkronizirano i podnaslovljeno na engleski jezik), te akcijska znanstvena fantastika: „Valerian i grad tisuću  planeta“  (Valerian and the City of a Thousand Planets)

( S.V. )

Pin It on Pinterest