Gradonačelnik i župan primili ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

 

U prostorijama Komunalne palače pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego primili su danas ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadu Murganić. Zaželjevši  joj ugodnu dobrodošlicu, pulski je gradonačelnik ministricu i njezine suradnice ukratko upoznao sa socijalnim programom Grada Pule.

„Putem našeg socijalnog programa i ostalih brojnih potpora nastojimo pomoći socijalno ugroženim građanima. To je naš prioritet i naše opredjeljenje. Pored jednokratnih novčanih subvencija, kao što su primjerice subvencije za novorođenu djecu od tisuću kuna koje roditeljima mogu itekako pomoći, redovito provodimo i financiramo niz ostalih mjera i usluga koji u konačnici podižu kvalitetu života u Puli. Model upisa djece u dječje vrtiće kojeg smo kao prvi grad u Hrvatskoj uveli, danas nam je omogućio transparentan, brži efikasniji sustav upisa bez liste čekanja“, kazao je Miletić i naglasio kako bi se takva metoda upisa mogla primijeniti i na druge modele, poput upisa za smještaj u domove za starije i nemoćne.  

Složivši se s izrečenim, ministrica Murganić dodala je kako se u posljednjih nekoliko godina sustav skrbi za starije stanovništvo decentralizirao te kako će i dalje biti potrebna sinergija i suradnja države i lokalne zajednice.  „Kod smještaja u domove za starije i nemoćne potrebno je pronaći model  koji će biti pravedan i koji će pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija“, zaključila je ministrica.

Istarski župan Valter Flego ministricu je upoznao s ulaganjima u proširenja i dogradnje domova za starije osobe u Puli, Rovinju, Novigradu i Raši čime se značajno podiže razina kvalitete skrbi za starije osobe na području Istarske županije. „Puno je toga do sada određeno i puno je pošla pred nama i vjerujem da ćemo i dalje zajedničkom suradnjom, pored povećanja kapaciteta,  doprinijeti boljoj skrbi za naše starije sugrađane“, istaknuo je istarski župan Valter Flego.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu svog boravka u Puli danas je posjetila i pulski Centar za socijalnu skrb.

Pin It on Pinterest