Marko Tolja i Jazz orkestar Hrt-a oduševili pulsku publiku

 

Sinoć su se pulskim Kaštelom širili odlični zvuci jazza, kojega u Puli nemamo često prilike slušati.

Naime, u organizaciji Aquarius records i Rock caffe-a Pula, u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, Kaštelu, nastupio je Marko Tolja i Jazz orkestar Hrt-a.

To im je bio zadnji koncert u sklopu promotivne ljetne turneje nakon objavljivanja zajedničkog CD-a pod nazivom „Stavi pravu stvar“. Marko i orkestar su na odlično odrađenom koncertu pokazali, kako nam je sam Marko rekao nakon koncerta, da jazz nije dosadan i suhoparan, već da može biti jako zabavan. Po reakcijama publike, koncert je bio i više nego zabavan.

Publika je sinoć imala prilike poslušati i uživati u zvukovima poznati hitova, kako domaćih tako i stranih, u jednom sasvim novom ruhu, novom aranžmanu.

Iskreno, nama u redakciji, da je netko rekao da ćemo slušati hitove Psihomodo pop-a, Nirvane, Majki… u jazz/swing varijanti, samo bi se nasmijali, ali nakon što smo čuli kako to Marko Tolja i orkestar izvode, ostali smo i više nego ugodno iznenađeni.  Naravno da smo bili znatiželjni i pitali kako su reagirali pjevači čije su pjesme obradili, međutim Marko iz prve ruke ima samo komentar Nene Belana, kojemu se izvedba njegove Rijeke snova jako svidjela, a za ostale izvođače za sada ne zna, ali se nada da se nitko od njih neće uvrijediti. Mi smo sigurni da neće, jer su si i Marko i Jazz orkestar zadali jako puno truda da sve te obrade zvuče jako dobro.

Marko nam je također napomenuo da mu je jazz uvijek bio najveća ljubav, i da je presretan što je nakon 10 godina karijere uspio snimiti jazz album i kako je više puta na bini, ali i kasnije ponovio, svaka svirka sa jazz orkestrom je za njega praznik, ali i privilegija jer kako sam kaže, u današnje vrijeme je rijetkost da uopće postoji takav orkestar.

Nakon odrađene promotivne ljetne turneje, Marko nastavlja sa koncertima sa svojim bandom, te 28.10. radi završni veliki koncert, retro party u Zagrebu, sa Jazz orkestrom Hrt-a. Također se vratio klaviru i počeo pisati pjesme, te se nada da će sljedeće godine izaći i četvrti autorski album, za kojeg kaže da je i krajnje vrijeme da ga objavi budući da je zadnji album objavio 2012.g.

I za kraj, nadamo se da će nas Marko Tolja i Jazz orkestar Hrt počastiti još sa kojim koncertom i da će svi, i oni koji su bili, a i oni koji nisu mogli biti na koncertu, imati prilike prisustvovati vrhunski odrađenom koncertu i poslušati velike hitove u totalnom drukčijem aranžmanu.

Fotogaleriju sa koncerta možete pogledati na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1247351825376897

 

Pin It on Pinterest